Încă o ieftinire a benzinei standard la Petrom 

Redacția oct. 2, 2023 0 comentarii
Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit benzina standard cu 5 bani pe litru. Prețul motorinei standard, care a urcat vineri dimineața, 29 septembrie, cu 5 bani pe litru, a rămas neschimbat.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,18 lei și 7,24 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,74 și 7,77 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează luni 02 octombrie, un preț de 7,23 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,76 lei pentru cel de motorină standard.

Precedenta ieftinire a benzinei a avut loc joi, 28 septembrie, când Petrom a ieftinit benzina standard cu 5 bani pe litru, după ce mai fusese redus cu încă un ban marți dimineață.

Potrivit peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,2%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 4,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 4,6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 17 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioada România se afla pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Malta, Polonia. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia.

Comparativ cu celelalte țări UE, România se clasează pe locul 9 la benzina fără taxe, ca fiind cea mai ieftină, după Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia, în timp ce motorina fără taxe comercializată la noi este pe locul al 8-lea în topul celor mai mici prețuri, după Bulgaria, Cehia, Irlanda, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *