Petrom a scumpit motorina, la o zi după ce a ieftinit benzina/ Care sunt noile prețuri

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit motorina standard vineri dimineața, 29 septembrie, cu 5 bani pe litru. Prețul benzinei, care a scăzut joi, 28 septembrie, cu 5 bani pe litru, a rămas neschimbat.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,23 lei și 7,29 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,74 și 7,77 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează vineri 29 septembrie, un preț de 7,28 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,76 lei pentru cel de motorină standard.

Motorina standard de la Petrom s-a mai scumpit de 6 ori: joi, 07 septembrie cu 5 bani pe litru, luni 11 septembrie cu 5 bani pe litru, miercuri 13 septembrie cu 4 bani pe litru, marți 19 septembrie cu 3 bani pe litru, joi 21 septembrie cu 4 bani pe litru, iar sâmbătă, 23 septembrie, cu 8 bani pe litru. În total, cu scumpirea de vineri, 29 septembrie, prețul motorinei standard de la Petrom a urcat în decursul lunii septembrie cu 34 de bani pe litru.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 1 leu și 10 bani pe litru, iar benzina cu 61 de bani pe litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *