Benzina a scăzut sub 7 lei pe litru/ Ieftinire semnificativă a carburanților la Petrom

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit vineri 13 octombrie 20213, carburanții cu 10 bani pe litru, iar după aceste modificări de prețuri benzina scade sub 7 lei litrul. Pragul de 7 lei pe litru a fost depășit la începutul lunii august.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează vineri 13 octombrie, un preț de 6,96 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,60 lei pentru cel de motorină standard.

Precedenta ieftinire a benzinei standard și motorinei standard a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, tot cu câte 10 bani pe litru. Marți, benzina s-a mai ieftinit cu 1 ban.

Petrom a ieftinit și joi 05 octombrie benzina standard cu 5 bani pe litru, iar prețul motorinei standard a scăzut cu 1 ban pe litru, după o serie de scumpiri care au dus prețul motorinei spre 8 bani pe litru.

Altă ieftinire a benzinei standard a avut loc luni, 02 octombrie, când prețul a mai scăzut cu 5 bani pe litru. Tot o ieftinire de 5 bani a fost aplicată și joi 28 septembrie.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă marți între 6,92 lei și 6,97 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,58 și 7,61 de lei pe litru. Diferența dintre benzină și motorină este acum de 64 de bani.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 2,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 2,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 10,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioada Romania se afla pe locul al 4-lea in Uniunea Europeana în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Malta, Polonia. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *