Petrom ieftinește benzina și motorina standard cu 10 bani

benzinarie Sursa foto Pixabay

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit sâmbătă 7 octombrie benzina standard și motorina standard cu 10 bani pe litru, după o serie de scumpiri care au dus prețul motorinei spre 8 bani pe litru.

Precedenta ieftinire a benzinei standard și motorinei standard a avut loc joi, 5 octombrie, când prețul a mai scăzut cu 5 bani pe litru, respectiv 1 ban pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează sâmbătă  7 octombrie, un preț de 7,07 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,7 lei pentru cel de motorină standard.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 0,6 %, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 2 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 19 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Comentarii

  1. Aiureli! Petrom nu a ieftinit nimic. Motorina este 7,70 lei pretul maxim din ultima saptamina. Asta in timp ce pretul petrolului a scazut cu 13%.
    Mai usor cu reclama baieti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *