PNL și PSD au decis să se redeschidă negocierile cu reprezentanții Comisiei Europene pentru anumite capitole din PNRR (surse)

Redacția iun. 3, 2022 1 comentarii
Ssitem-de-irigatii-agricultura

PNL și PSD au cerut și au decis, vineri dimineață, în ședința Coaliției de guvernare, să se redeschidă negocierile cu cei de la Comisia Europeană pentru anumite capitole din PNRR, transmite Digi24.ro, citând surse politice. Este vorba despre introducerea proiectului național de irigații și de completări la capitolul spitale.

În actualul PNRR al României nu există prevederi legate de programul de irigații, or, după cum au explicat liderii Coaliției în ședința de vineri, acest lucru este o mare vulnerabilitate la adresa securității alimentare, în contextul războiului din Ucraina, care a fost un furnizor major de cereale și ulei de floarea soarelui.

Un alt subiect discutat a fost cel legat de independența energetică, dorindu-se obținerea unor fonduri mai mari pentru exploatarea de gaze și pentru energie verde.

Tot prin PNRR se dorește capitalizarea firmelor prin acordarea de noi granturi.

În plus, vor fi acordate 1,1 miliarde de lei pentru spitale noi și secții noi de spitale și 600 de milioane de euro pentru modernizarea celor existente. În total, este vorba despre 25 de spitale noi care să deservească mai multe orașe.

Surse din conducerea Coaliției susțin că cei de la Comisia Europeană sunt de acord cu renegocierea acestor capitole din PNRR-ul României.

Sursa Foto: blog.romstal.ro

Comentarii

  1. Stie UE de colaboreaza cu Colaboratorii ? Astia nici n-ar trebui bagati in seama la cat de murdari sunt. Dictatura Securista ! Mai mare rusinea ! E strigator la cer ! Trebuie sa le lipseasca o bucata de creier pt. a fi atat de nesimtiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *