Premieră pe șoselele din Moldova: CNAIR montează parapete pe rulouri între sensurile de mers pe „Drumul Morții”, DN 28 Târgu Frumos – Iași/ Parapetele importate din Coreea de Sud se montează după cel mai grav accident din ultimii ani

Parapete Rulouri

CNAIR a început să monteze parapete pe rulouri între sensurile de mers pe DN 28 Târgu Frumos – Iași, unul dintre „Drumurile Morții” din România. Separarea sensurilor de mers cu aceste parapete (sistem de siguranță importat din Coreea de Sud) este prima măsură concretă după ce, în februarie 2022, pe DN 28, șapte persoane și-au pierdut viața în cel mai grav accident din ultimii ani. Pe acest sistem rutier cu acostament lărgit (configurație depășită pentru cel mai circulat drum din Moldova) ar urma să fie aplicată varianta de reconfigurare 2+1, despre care Economedia a scris aici.

Bidoanele rotative se montează pe un sector de drum cu acostament lărgit, așa cum este pe DN 2 E 85.

„A început montarea parapetelui median pe rulouri pe DN 28, în zona Bălțați, județul Iași. CNAIR – DRDP Iași a început lucrările de montare a parapetelui median pe rulouri pe sectorul DN 28, km 33+620 – 34+287, între localitățile Războieni și Bălțați, județul Iași. Măsura este parte a unui proiect demarat de CNAIR SA la nivel național, în scopul reducerii riscului de accidente rutiere grave pe anumite sectoare de drum. Parapetele pe rulouri este un sistem de protecție inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel eliminat riscul coliziunii frontale între autovehicule. Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash-teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță”, a transmis Regionala de Drumuri și Poduri Iași.

VIDEO Parapete pe rulouri pe DN 1 Valea Prahovei – Predeal – Timișu de Sus: 

Contractul pentru proiectarea sectorului Târgu Neamț-Iași -Ungheni de pe Autostrada Unirii, A 8 are o întârziere de 8 luni.

Sursa foto: DRDP Iași

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *