Sindicatul de la metrou revine „la butoane”: Metrorex face angajări de personal pentru funcții de execuție / Ce a discutat ministrul Grindeanu cu Sindicatul

Protest Metrou

Compania Metrorex va face angajări de personal pentru funcții de execuție, decizia urmând să fie luată în urma „analizei comune între sindicat și noua administrație Metrorex”, potrivit unui document pe care l-a consultat Economedia.

Este rezultatul întâlnirii de marți, 25 ianuarie, la care au participat Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, consilierul guvernamental Florin Manole și secretarul general al Sindicatului Marian Artimon.

De săptămâna trecută, la conducerea Metrorex a revenit Mariana Miclăuș, apropiată sindicatului și care a mai fost director general Metrorex în 2020.

Practic, după o perioadă în care Sindicatul USLM (condus până anul trecut de Ion Rădoi) nu a mai avut acces la deciziile care privesc managementul Companiei, Ministerul Transporturilor și noua conducere a Metrorex readuc Sindicatul „la butoane”: „Totodată se va demara angajarea de personal pe funcții de execuție, in urma analizei comune intre sindicat si noua administrație Metrorex. Ministrul Grindeanu a spus ca prioritar este aprobarea unui BVC Metrorex 2022. Întâlnirea s-a incheiat cu un acord verbal ferm ca dialogul social la nivel de Metrorcx va continua, iar reprezentanții USLM vor avea un partener de dialog social in persoana domnului Ministru, urmând ca USLM sa fie invitat la toate ședințele CA Metrorex”.

Anul trecut, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, în plin război cu Sindicatul condus de Ion Rădoi, anulase un ordin al Ministrului Transporturilor care permitea participarea sindicatului la ședințele Consiliului de Administrație, însă Grindeanu a anulat ordinul lui Drulă, invitând astfel, Sindicatul USLM la „masa deciziilor”.

Liber la angajări

Potrivit documentului prin care „se dă liber la angajări” în Metrorex, angajările sunt motivate prin „deficitul de personal și siguranța transportului călătorilor, mai ales că după punerea în funcțiune a Magistralei M5 din Drumul Taberei nu s-au mai făcut angajări, iar deficitul ar fi de câteva sute de persoane, astfel:

„- deficitul de finanțare, buget insuficient pentru desfășurare în condiții de minimă siguranță a activității;
– deficitul de personal, angajarea urgentă de personal de execuție;
– reluarea dialogului social prin participarea reprezentanților USLM în cadrul ședințelor CA Metrorex;
– aplicarea prevederilor CCM, așa cum sunt prevăzute, pentru toți salariații Metrorex.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.