Autostrada Sibiu – Pitești: Tronsonul către Curtea de Argeș, care scurtează drumul către Sibiu, este gata în proporție de 33% / Prefectul de Argeș: Lucrările sunt în grafic pentru a fi finalizate în vara anului 2025

autostrada-picioare-pod Sursa Foto: Ziarul Argeșul

Lotul 5 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești pe care lucrează WeBuild (Astaldi), a ajuns la 33% execuție, iar pe șantier sunt angrenați 840 de oameni, potrivit prefectului de Argeș, Radu Perianu. Progresul pe cei 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș a fost prezentat în timpul unei vizite efectuate miercuri, pe șantier alături de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, și preluat de Ziarul Argeșul.

„Ne-au fost gazde chiar constructorii. Se lucrează deja la Pasajul Bascov, dar și la unul dintre podurile peste râul Argeș. În total, 21 de poduri și pasaje majore sunt în lucru, peste 170 de structuri minore și se fac lucrări de consolidare pentru care au fost aduși peste 2,5 miliarde de metri cubi de material. Cea mai bună veste este că ritmul de lucru este unul bun și lucrările sunt în grafic pentru a fi finalizate în vara anului 2025. Vă transmit imagini și declarații de la vizita de astăzi în care îi veți regăsi și pe domnul Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și pe domnul Marco Morano- director tehnic Webuild”, a mai informat prefectul.

De la Pitești la Curtea de Argeș (Lotul 5) compania Astaldi ar trebui să termine lucrările în 2025, iar pe lotul 3 Tigveni – Cornetu cu o lungime de 37 km să înceapă execuția cel târziu în vara anului viitor (12 luni proiectare/45 execuție). Pe Lotul 2 Boița – Cornetu (31 km), cel mai greu dintre cele cinci loturi, Asocierea Mapa – Cengiz are termen de proiectare de 18 luni calculat din iulie 2022.

Sursa Foto: Ziarul Argeșul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *