UMB a câștigat contractul pentru Centura Timișoara Sud. Va face cap-coadă și Drumul Expres Craiova – Pitești?

Centura Timișoara

UMB a câștigat contractul pentru finalizarea lucrărilor pe șantierul centurii Timișoara Sud, drum cu o lungime de 26 kilometri pe care Tirrena Scavi l-a lăsat la 58% execuție (n.r în decembrie la rezilierea contractului). Termenul de execuție este de 12 luni, iar contractul poate fi semnat dacă nu se depun contestații, a transmis vineri directorul CNAIR, Cristian Pistol.

„Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru finalizarea lucrărilor pe VO timișoara Sud ! Cu o valoare de 383,84 milioane de lei, fără TVA, lucrările trebuie finalizate în 12 luni de la emiterea Ordinului de Începere (după semnarea contractului). Dacă nu vor fi depuse contestații, vom putea începe procedurile pentru semnarea acestui contract (finanțat prin Fonduri Europeane Nerambrusabile) după expirarea termenului legal de 10 zile. Este un pas important pentru construcția celor 26 de km ai Variantei Ocolitoare Timișoara Sud, care la momentul rezilierii contractului anterior (cu firma italiană Tirenna Scavi) înregistra un progres fizic de 58,26% (decembrie 2022)”, a afirmat Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Oferta depusă pentru Centura Timișoara Sud, UMB având în proiectare și foarte aproape de intrarea în execuție Autostrada Holdea – Margina (cu ecoducte), ridică întrebarea dacă va câștiga și primul lot al Drumului Expres Craiova – Pitești pentru a face cap coadă Craiova – Pitești, în lucru fiind acum loturile 3 și 4.

Pentru Centura Timișoara Sud în aprilie au fost depuse 5 oferte:

1. Automagistral – Pivden (Ucraina);

2. Asocierea Duna Group International Kft (lider de asociere) – Duna Construcții RO SRL (Ungaria – România);

3. Asocierea Maxagro Center SRL (lider de asociere) – Drumuri și Poduri Banat SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Dimex-2000 Company SRL (România – Spania);

4. Asocierea SA&PE Construct SRL (lider de asociere) – Tehnostrade SRL – Spedition UMB (România);

5. Asocierea Super Construct SRL (lider de asociere) – Bauerhof Agrobanat SRL – Rostdorstroy SRL (România – Ucraina).

Câștigătorul licitației derulate de DRDP Timișoara va avea la dispoziție 12 luni pentru finalizarea construcției celor 25,69 km. Contractul finanțat din Programul Transport are o valoare estimată de 394,1 milioane de lei, fără TVA”, a afirmat Cristian Pistol, director CNAIR.

Pentru Pasajul Cernica, al treilea contract reziliat cu Tirrena Scavi CNAIR încă nu a lansat noua licitație pentru finalizarea lucrărilor abandonate în 2022 la sub 25%.

Comentarii

  1. Bine ar fi dacă legislativul ar da o lege în maxim 30 de zile (până în vacanța parlamentară a lu’ 2023) prin care toți cei care au un feedback prost să nu poată să participe la o licitație pentru lucrări în care au demonstrat că nu: știu, pot, vor, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *