Modernizarea Centurii București DN 2 – A2: Șeful CNAIR spune că nu a găsit nicio firmă pentru a face expertiza tehnică a lucrărilor abandonate de Tirrena, dar promite rezolvarea problemei în 2-3 luni

Pasaj Cernica Centura București

Expertiza tehnică a lucrărilor pe care le-a făcut Tirrena Scavi pe Centura București, contractul reziliat între DN 2 și Autostrada Soarelui, va fi terminată în 2-3 luni, dă asigurări directorul CNAIR Cristian Pistol, care a explicat de ce nu a reușit, nici după 6 luni, relicitarea contractului pentru lărgirea celor 10 kilometri și execuția podului de la Cernica.

Pistol spune că până acum nu a reușit să desemneze expertul tehnic pentru că sunt foarte multe contracte lansate și prea puțini experți. Relansarea contractului pentru finalizarea proiectului (reziliat la aproximativ 20%) nu se poate face fără expertiza tehnică, raport care descrie starea lucrărilor și restul de executat.

„Am reziliat contractul anul trecut… Piața, din păcate este una limitată, specialiștii și firmele sunt puține, mai ales că am lansat multe licitații. Nu am reușit să desemnăm expertul prin procedură cum spune legea, să-i dăm expertiza pentru restul de executat, dar eu sper ca în 2-3 luni să avem și expertiza finalizată pentru a relua procedura de achiziție”, a spus Pistol la o conferință PNL pentru domeniul transporturilor.

În decembrie 2022, CNAIR a reziliat toate cele trei contracte cu Tirrena Scavi: primul lot al Drumului Expres Craiova – Pitești (60%), Centura Timișoara Sud și Centura București (DN 2 – A2). Pentru Drumul Expres și Centura Timișoara sud CNAIR este în etapa de evaluare a ofertelor primite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *