Variantă ocolitoare pentru aglomerația de pe DN 7 Valea Oltului: Consiliul Județean Vâlcea a semnat cu Panadria contractul pentru modernizarea DJ 703 L Râmnicu Vâlcea – Fedeleșoiu – Căciulata

DJ 703 L Fedeleșoiu

Consiliul Județean Vâlcea a semnat luni, 19 februarie, contractul de 30 milioane lei pentru modernizarea Drumului Județean DJ 703 L Fedeleșoiu – Jiblea, un drum județean cu o lungime de 11 kilometri cu traseu paralel Drumului Național 7 Valea Oltului Râmnicu Vâlcea – Bujoreni – Căciulata, respectiv DN 7 CC Centura Călimănești – Căciulata. Chiar dacă este un Drum Județean, în contextul lucărilor majore pe care WeBuild (Italia) le va face pe lotul 3 Tigveni – Cornet al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, prin modernizarea DJ 703 L poate deveni o variantă utilă pentru aglomerația și accidentele de pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Căciulata.

Contractul a fost semnat cu Asocierea de constructori Panadria – En Electric Proiect Office, liderul de contract fiind firma Panadria din județul Olt. Panadria este o firmă de construcții înființată din 2003, a raportat 275 de angajați în 2022 și o cifră de afaceri de 140 milioane lei, potrivit termene.ro.

„Cifra zilei…6,6 milioane de euro pentru modernizarea DJ 703L ! Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor !”, a transmis președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
„Consiliul Județean Vâlcea, în calitatea sa de administrator al drumurilor județene din Județul Vâlcea, are sarcina de a asigura permanent un trafic în condiții de siguranță pe drumurile de interes județean. Drumul national 7 (DN 7) – Râmnicu Vâlcea – Sibiu, cea mai importantă arteră rutieră din România care străbate țara de la sud la vest, asigurând trecerea lanțului carpatic la cea mai joasă cotă, este practic blocat la anumite ore ale zilei și intervale ale anului, motiv pentru care autoturismele aleg ca soluție de acces DJ 703L, care are traseul pe toată lungimea lui, paralel cu DN7. Prin urmare, pentru asigurarea confortului în trafic, este necesară refacerea structurii rutiere a drumului județean 703L, având în vedere că este o variantă pentru drumul național 7.Pentru realizarea obiectivului propus, este necesară achiziția serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție. Obiectivul de investiție este finanțat prin PNI Anghel Saligny și din fonduri bugetare proprii, conform creditelor aprobate în bugetul local cu această destinație”, se arată în SEAP.
Durata contractului de proiectare și execuție este de 27 luni.

Comentarii

  1. Un fel de DN 1 cu bretea la Comarnic si la Busteni.
    La fel va fi arestat si un sef de la CJ Valcea.
    Ca seful CJ Prahova!
    Șpaga e dulce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *