Week-end de vârf pentru pub-urile englezești: Fanii se pregătesc de finala Anglia – Spania din cadrul Euro 2024

bar sport fani pub Sursa foto: Dreamstime

Pub-urile, supermarketurile şi restaurantele din Anglia vor avea un weekend de vârf, pe măsură ce fanii se pregătesc să urmărească finala Anglia-Spania de la turneul Euro 2024 din Germania şi finalele de la Wimbledon, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Toate aceste evenimente vor oferi un binevenit impuls pentru industria ospitalităţii şi sectorul de retail, după ce vremea umedă a provocat un început modest al sezonului estival.

Articole variind de la bere, vin şi snack-uri, produse pentru grătar, pizza şi până la televizoare cu ecran mare şi tricouri cu sigla Angliei sunt la mare căutare înaintea weekendului, arată datele furnizate de lanţurile de supermarketuri Tesco, Sainsbury’s şi Asda.

Lanţul Sainsbury’s, al doilea mare distribuitor de produse de băcănie din Marea Britanie, prognozează că în acest weekend vânzările de bere vor creşte cu 200% în ritm anual iar vânzările de vin spumant şi cocktailuri îmbuteliate vor creşte cu 30%.

La rândul său, Asda, al treilea mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, a vândut peste 20.000 de televizoare plate cu ecran mare pe parcursul Euro 2024 şi se aşteaptă la şi mai multe vânzări înaintea finalei de duminică, după ce Anglia a devansat Olanda cu 2 – 1 în semifinala de miercuri, graţie unui gol înscris în minutul 91.

Un purtător de cuvânt de la retailerul de articole sportive JD Sports spune că vânzările de produse cu sigla Angliei au crescut de şase ori pentru semifinală, după ce urcaseră deja de aproape trei ori pentru sfertul de finală de sâmbătă, câştigat de Anglia la loviturile de departajare.

Potrivit estimărilor Adobe, cheltuielile fanilor englezi pentru produse cu sigla echipei naţionale au crescut cu până la 1.500% peste valoarea normală în ziua de după semifinală.

La rândul lor, pub-urile şi barurile engleze ar urma să aibă vânzări suplimentare în valoare de 120 de milioane de lire sterline (155 milioane de dolari) graţie finalei, a prognozat asociaţia reprezentativă UKHospitality.

Tesco, cel mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, a anunţat că, duminică, va închide mai devreme cele peste 1.800 de magazine ale sale de tip Express, pentru a permite angajaţilor să meargă acasă sau la pub pentru a vedea finala care începe la ora 19:00 GMT.

“Pe baza lecţiilor învăţate cu prilejul finalei din 2021, precum şi ca urmare a cererii crescute înregistrate pe tot parcursul turneului, am introdus un plan de aprovizionare bine exersat pentru a fi siguri că toate magazinele noastre vor face faţă cererii suplimentare”, a declarat directorul de aprovizionare de la Tesco, Jason Binks.

Înaintea finalei de la Euro 2024, sâmbătă va avea loc finala feminină de la Wimbledon pentru ca finala masculină să înceapă duminică la ora 13:00 GMT.

Grupul Young & Co Brewery a anunţat că pub-urile sale sunt aproape complet rezervate dar că oferă în continuare opţiunea de intrare fără rezervare iar rivalul Fullers spune că rezervările în avans au explodat.

Însă, nu toţi retailerii sunt fericiţi. Exceptând supermarketurile, cheltuielile consumatorilor ar putea să fie reduse pe măsură ce oamenii vor sta în casă să urmărească finala în loc să iasă la plimbare pe străzile principale, în mall-uri şi centre de distribuţie.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.