Centura Craiova Sud : Rizzani (Italia) a cerut o nouă prelungire a termenului de finalizare. Șoseaua cu o lungime de 10 kilometri, la doar 58 % execuție după aproape 2 ani de la primele lucrări. Rizzani trebuie să înceapă modernizarea Centurii București Sud (15 km.)

Centura Craiova Sud Rizzani martie 2024 CNAIR Sursa Foto CNAIR

Constructorul Rizzani (Italia) a cerut CNAIR o nouă extensie pentru finalizarea lucrărilor pe șantierul Centurii Craiova Sud, șosea cu o lungime de doar 10 kilometri și stadiu de execuție de 58 % la aproape 2 ani de la intrarea în șantier. Actualul termen din contract este aprilie 2024, dar mobilizarea este insuficientă și nu este garantată inaugurarea nici la sfârșitul anului. Contractul include și o subtraversare a liniei de tren M 100 București-Craiova-Timișoara.

Același constructor trebuie să înceapă luna această (după numeroase promisiune ale oficialilor din Transporturi) modernizarea Centurii București Sud între Domnești și Jilava, un tronson cu o lungime de 15 kilometri pe care vor fi executate pasaje noi la intersecțiile Bragadiru, Măgurele și Jilava după cum Economedia a explicat aici

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a prezentat marți, 5 martie stadiul lucrărilor pe Centura Craiova Sud :

,,Șantierul Variantei Ocolitoare Sud Craiova : stadiul fizic al lucrărilor este de 58 %. Termenul contractual : aprilie 2024

În această perioadă, conform jurnalului de lucrări depus chiar de Antreprenor, pe șantierul VO Sud Craiova se execută următoarele tipuri de lucrări:
-umpluturi cu pământ stabilizat mecanic;
-execuție zid sprijin;
-săpături în zona sensului giratoriu cu DN 55;
-armare, cofrare și betonare la poduri și podețe;
-așternere strat de balast.
Pe șantier, conform declarației Antreprenorului, sunt prezente: 54 de utilaje/ autocamioane și 135 de persoane (personal TESA, muncitori, operatori utilaje, șoferi). Termenul de finalizare al lucrărilor este 11.04.2024, în analiza Inginerului fiind o solicitare de extensie a termenului de finalizare, depusă de firma care realizează lucrările.” –DRDP Craiova
Contractul pentru construirea Centurii Craiova Sud a fost semnat pe 14 ianuarie 2022 cu firma din Italia, termenul de realizare fiind de 15 luni, iar Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire la începutul lunii februarie. Șoseaua cu o lungime de 10 km și o singură bandă pe sens face legătura între trei Drumuri Naționale: DN 6 Bucureşti – Craiova – Timişoara, DN 55 Craiova – Bechet şi DN 56 Craiova – Calafat. Traseul acoperă tranzitul prin sudul municipiului la mică distanţă de Uzina de Automobile Ford, iar prin nodul de la Cârcea şi DN 65 F se asigură legătura cu DN 65 Craiova – Piteşti şi viitorul Drum Expres DEx 12 Craiova – Piteşti.

Sursa Foto CNAIR

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *