Elon Musk s-ar gândi să condiţioneze accesul pe platforma Twitter de plata unui abonament

Twitter Sursă foto: Unsplash

Elon Musk, noul proprietar al Twitter, s-a gândit să condiţioneze accesul pe platforma Twitter de plata unui abonament, potrivit unui articol publicat de Platformer, citat de Reuters.

Platformer a spus că nu este clar cât de serioase ar putea fi planurile şi a spus că o astfel de mişcare, dacă va fi implementată, ”nu pare iminentă”, transmite News.ro, care citează presa internațională. Dar, aceasta arată cum Musk explorează modalităţi de a genera noi venituri de pe platforma pe care a achiziţionat-o pentru 44 de miliarde de dolari.

El a spus recent că Twitter a avut deja o scădere ”masivă” a veniturilor, deoarece unii agenţi de publicitate întrerup cheltuielile.

Accesul contra cost la nivelul întregii platforme marchează cea mai recentă idee a lui Musk despre cum să genereze venituri pentru Twitter.

Musk a prezentat, de asemenea, o serie de idei pentru un nou proces de verificare a utilizatorilor Twitter prin intermediul serviciului său de abonament Twitter Blue, ceea ce duce la confuzie cu privire la modificările politicii platformei şi la pauzele de cheltuieli ale unor agenţi de publicitate.

Un purtător de cuvânt al Twitter nu a fost disponibil imediat pentru a comenta.

Într-o serie de tweet-uri, Musk a spus că va oferi ”putere oamenilor” oferind verificare prin Twitter Blue pentru 8 dolari pe lună.

El a spus că participanţii vor avea prioritate în menţiuni, răspunsuri şi căutare, vor primi jumătate din câte reclame şi vor putea posta videoclipuri şi audio lungi.

Twitter a început să lanseze sâmbătă o actualizare a aplicaţiei sale pentru unii utilizatori, în pregătirea pentru lansarea serviciului său reînnoit Twitter Blue, dar a amânat începerea până după alegerile de la jumătatea mandatului de marţi.

Un director al Twitter a spus în weekend că serviciul nu este încă disponibil, dar că ”New Blue” va veni în curând.

CEO-ul Tesla şi al SpaceX a achiziţionat Twitter luna trecută, pentru 44 de miliarde de dolari, iar impactul său a fost simţit imediat.

El l-a revocat pe CEO-ul Parag Agrawal, precum şi pe directorul financiar al Twitter şi pe directorul juridic, pentru politici publice, încredere şi siguranţă, la preluarea companiei.

Twitter a concediat aproximativ jumătate din angajaţi câteva zile mai târziu.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *