Consilierii PSD blochează din nou lucrările de modernizare pe Prelungirea Ghencea, cea mai mare investiție din București

Prelungirea Ghencea PMB

Modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea, proiect început în mandatul Gabrielei Firea este blocat chiar de consilierii PSD care au refuzat, din nou, să voteze exproprierile pentru continuarea lucrărilor până la ieșirea din București spre Centură și pasajul Domnești. Consilierii PSD au părăsit vineri ședința Consiliului General și astfel proiectele pentru continuarea șantierului pe Prelungirea Ghencea, etapa a doua a străpungerii Nicolae Grigorescu -Splaiul Dudescu-Vitan și un drum nou de acces spre cartierul Henri Coandă nu au mai trecut, având nevoie de majoritate calificată pentru aprobare (n.r exproprierile se aprobă cu 2/3 din vot). Liderul consilierilor social-democrați, Aurelian Bădulescu a anunțat că grupul PSD nu votează exproprierile (85 mil. lei) pe motiv că proiectul nu este bine întocmit, Primarul Nicușor Dan nu a rămas în Consiliul pentru a răspunde întrebărilor și nu sunt sumele negociate cu proprietarii afectați, situație care poate face ca Prefectura să conteste procedura pentru că PMB nu are încă bugetul aprobat. Pe Prelungirea Ghencea, în lipsa exproprierilor, Trustul de Clădiri Metropolitane (TMCB) lucrează pe doar 750 de metri din lungimea totală de aproape 6 kilometri a bulevardului. TMCB este și constructorul Pasajului suprateran de la Doamna Ghica, în sectorul 2.

Prima reacție după decizia grupului PSD din Consiliul General a venit de la Primarul Sectorului 6 și Președintele PNL București, Ciprian Ciucu : ,, Vești proaste din Consiliul General pentru Sectorul 6. Istoria se repetă, grupul PSD a ieșit din ședință înainte de votul pentru continuarea exproprierilor necesare continuării lucrărilor la Bulevardul Prelungirea Ghencea. Păcat, banii stau blocați, timpul trece, noi suferim din cauza șantierelor interminabile.” a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook. Primăria sectorului 6 a alocat 10 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.

Blocarea proiectului a fost criticată și de locuitorii din zonă, reprezentați prin Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea care au cerut, înaintea ședinței de vineri, aprobarea proiectului : ,,Oamenii din Prelungirea Ghencea cer aprobarea exproprierilor necesare continuarii lucrarilor la Supralargirea Prelungirea Ghencea Domnesti. Acest proiect de hotarare s-a mai aflat o data pe ordinea de zi a sedintei de CGMB in 10 febr. dar o parte din consilierii generali au ales sa paraseasca sedinta online si sa nu voteze exproprierile pentru care era necesar un vot de 2/3 din numarul total al consilierilor. Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea solicita tuturor consilierilor generali ai municipiului Bucuresti sa aprobe prin votul lor in sedinta de vineri 25 febr. actualizarea sumelor necesare exproprierilor din zona, fara de care executantul lucrarii nu poate avansa pe alte tronsoane ale santierului. Facem apel la consilierii generali, indiferent de partidul din care fac parte, sa voteze pentru a permite astfel continuarea proiectului si nu tergiversarea lui”

Străpungerea Sălăjan – Vitan

Tot vineri au ,,picat ” la vot si exproprierile pentru continuarea unui alt proiect preluat de la Administrația Firea: Etapa II a străpungerii Splaiul Dudescu – Calea Vitan. Lucrările ar putea fi continuate în regie proprie, cu Trustul de Clădiri Metropolitane, spunea, în toamna anului trecut, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

„Strada Iuliu Hațieganu (care în prezent are doar 2 benzi de circulație, câte una pe sens) va fi lărgită la 6 benzi, câte 3 pe fiecare sens. Această arteră va crea o legătură utilă între sudul și estul capitalei, fluidizând traficul între cartierele din sectorul 3 și 4.În plus, această arteră va fluidiza accesul rutier spre autostrada soarelui, degrevând semnificativ traficul de pe centura Bucureștiului, în zona autostrăzii A2. Această lucrare reprezintă etapa a II-a a proiectului Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, Km 2+400 – Intersecția Calea Vitan Bârzești”.

Sursa : Inițiativa Prelungirea Ghencea

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *