Pasajele din București : PMB a semnat contractul pentru tablierul metalic al Pasajului Doamna Ghica

pasajul doamna ghica

Primăria București prin Trustul de Clădiri Metropolitane (TMCB) a semnat cu firma Scandiuzzi Steel (Italia) contractul pentru tablierul metalic al Pasajului suprateran de la Doamna Ghica, procedura de achiziție fiind la a treia încercare pentru livrarea piesei care a ,,ținut”. șantierul pe loc. Contractul cu producătorul din Italia, singura companie care a depus ofertă, a fost semnat pentru aproape 22 de milioane de lei, cost identic cu cel de la licitațiile anterioare, deși prețurile la materialele de construcții, mai ales oțel, au explodat în ultimii 2 ani. Oferta companiei a fost depusă la termenul limită 14 decembrie 2021, iar PMB a acceptat-o ca fiind conformă.

Este a treia licitaţie pentru livrarea tablierului metalic: prima, lansată în februarie 2020, în mandatul fostului primar Gabriela Firea, a fost anulată, deşi avea trei oferte, iar a doua, în mandatul actualului primar general, lansată în iulie 2021, a fost anulată în toamnă, după ce singura ofertă depusă, Metabet, a fost declarată neconformă. Preţul ofertei reprezintă 70% din punctaj, în timp ce componenta tehnică 30%. Potrivit Caietului de Sarcini, termenul de livrare și montaj este cuprins între 5 și 8 luni ceea ce, teoretic, ar permite deschiderea pasajului din sectorul 2 până la sfârșitul anului. Primăria Sectorului 2 a sprijinit cu 30 de milioane de lei reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. PMB execută lucrările în regie proprie, cu Trustul de Clădiri Metropolitane, compania care face și lucrările de modernizare pe Prelungirea Ghencea.

Gabriela Firea a început lucrările la pasaj în septembrie 2019 şi a promis inaugurarea până la finalul anului 2020

Lucrările pentru construirea Pasajului Doamna Ghica au început în septembrie 2019, antreprenor fiind Trustul de Clădiri Metropolitane, Companie din subordinea PMB care a scăpat de dizolvare, iar costul lucrărilor a fost stabilit la 110 milioane lei. În vara anului 2020, înainte de alegerile locale, fostul primar general promitea inaugurarea pasajului până la finalul acelui an. Pe şantier, însă, lucrările au încetinit şi chiar s-au blocat la un stadiu fizic de execuţie de sub 50% pentru că Municipalitatea nu a reuşit să asigure finanţarea lucrărilor.

Tot în sectorul 2 Primarul Radu Mihaiu a depus cerere de finanțare prin Programul Anghel Saligny pentru trei pasaje : la intersecția bulev. Ferdinand cu bulev. Gării Obor, la intersecția Fundeni cu strada Gherghiței și la trecerea CFR de la Baicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *