VIDEO Autostrada București Nord: UMB va deschide doar 9,5 kilometri din lotul 2 în noiembrie, iar alți 9 kilometri rămân „muzeu” / CNAIR nu a reușit să facă o descărcare provizorie la Ștefănești (Asociația Pro Infrastructură)

A 0 Nord Lot 2 UMB

Doar 9,5 kilometri din cei 19 kilometri ai lotului 2 de pe Autostrada A0 București Nord se pot deschide, dar nu în octombrie, ci în noiembrie, susține Asociația Pro Infrastructură (API), care a realizat cea mai recentă monitorizare a lotului UMB. CNAIR nu a reușit să rezolve nici descărcarea provizorie în DJ 200 la Ștefănești, deși despre această soluție se discută din 2022. Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estima deschiderea lotului 2 în octombrie menționând o inaugurare „pe aproape 20 de kilometri”, deși cunoaște că se poate deschide într-o primă etapă doar segmentul DN 1 Corbeanca – Autostrada A3 București – Ploiești.

Astfel, aproape 10 kilometri din lotul pe care l-a construit UMB rămân „muzeu”, arată Asociația.

„Doar 9,5 km pe #A0 Nord, în noiembrie. Din păcate estimarea noastră din iunie 2023 este împinsă o lună: probabil constructorul UMB va avea pregătită de inaugurare secțiunea de 9,5 kilometri dintre DN1 și Autostrada A3 în noiembrie, nu octombrie. Mai mult, după cum vă explicam în iunie, deși au promis de nenumărate ori, oficialii din MT și CNAIR în frunte cu “ministrul” Grindeanu și “directorul general” Pistol mai bifează un eșec rușinos: nu au fost în stare să aprobe o biată descărcare provizorie în DJ200 lângă Ștefănești, soluție care ar fi dat în trafic încă aproximativ 4 kilometri din autostradă și ar fi fost o alternativă de conectare a DN2 cu DN1 prin A0, degrevând DNCB de o parte din vehiculele aflate în tranzit. Așadar, din totalul celor 19 kilometri cât are tot lotul 2, vom circula doar pe 9,5 km pe relația DN1-A3 și vom pune țipla pe cele două frumoase muzee dinspre tronsoanele vecine: 7,5 km spre DN2 unde sperăm că chinezii de la CCECC vor termina (mai) repede nodul A0-DN2 (suntem în faza de proiectare, răbdare) și 2 km spre DN1A/DN7 unde abia s-a uscat cerneala de pe contractul semnat miercurea trecută cu italienii de la Pizzarotti (deci iar răbdare)”, potrivit API.
CNAIR și Asocierea Pizzarotti – Retter au semnat săptămâna trecută contractul pentru lotul 1 (34 luni proiectare și execuție), iar lotul 3 DN 2 – DN 3 unde este contract semnat cu chinezii este în etapa de proiectare.

Comentarii

  1. CNAIR a expropriat încă de acum 1 an de zile terenurile pe care se construiește A3, fara respectarea dispozițiilor legale privind notificarea proprietarilor. Nici până în ziua de astăzi acum proprietarii deposedați abuziv nu au fost chemați să-și exprime opțiunea cu privire la cuantumul despăgubirilor ( care oricum sunt f mici). Cred că ar fi un subiect de presă interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *