Grupul Mol și-a reînnoit contractul pentru petrolul rusesc

sonda petrol prahova doi Sursa Foto: Captură Youtube

Compania ungară Mol va prelua cantitățile respective de țiței care provin din Rusia la granița dintre Belarus și Ucraina, cu efect din 9 septembrie, a anunțat, luni, grupul ungar după închiderea bursei. Acordurile încheiate cu furnizorii de petrol și operatorii de conducte asigură, de asemenea, furnizarea continuă a petrolului din Rusia prin secțiunea ucraineană a conductei Prietenia în direcția Ungariei și Slovaciei, au adăugat experții. Noua procedură respectă pe deplin toate restricțiile și reglementările UE și ucrainene aferente. Într-un comunicat, directorul executiv al afacerilor de procesare-en-gros a grupului, Gabriel Szabó, numește acest “acord sustenabil” drept un “rezultat remarcabil”, care, potrivit acestuia, contribuie la securitatea aprovizionării ambelor state prin asigurarea celei mai eficiente și fiabile procesări de țiței, potrivit Rador Radio România.

Noul acord a fost necesar în condițiile în care la sfârșitul lunii iunie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a interzis tranzitul produselor petroliere ale companiei Lukoil din Rusia, cunoscut anterior drept principalul furnizor de petrol al Grupului Mol, prin țara sa, susțin experții. Însă, de acum înainte, transporturile pe teritoriul Ucrainei se desfășoară sub denumirea de Mol. De altminteri, după cum a rezultat, comenzile Grupului Mol au fost îndeplinite chiar și după decizia prezidențială, care nu s-a aplicat altor furnizori ruși. De remarcat este și faptul că drept răspuns la invazia Ucrainei, astăzi cumpără petrol rusesc în toată UE, pe lângă Cehia, care va renunța în viitor, doar Budapesta și Bratislava, deși și aceste două rafinării ar putea trece la alte achiziții prin conducta Adriatică. Acum, o relație de afaceri durabilă cu un agresor de război nu mai merită din punct de vedere financiar: conform relatării Portofoliu, în ultimele zile, prețul petrolului rusesc, care în mod tradițional este relativ mai ieftin – mult mai ieftin după invazia Ucrainei – decât petrolul de referință numit Brent, a depășit brusc prețul acestuia din urmă.

Sursa: NÉPSZAVA / Rador Radio România /

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Este o miscare de business ce prezinta un risc mediu, dar, pe termen mediu-lung, poate fi avantajoasa pentru Hu/Sk. prin modularea preturilor petrolului importat. Posibil ca, pe termen scurt-mediu, si alte tari UE sa beneficieze de aceasta solutie, in functie de dinamica politicilor nationale.

  2. Bine ca ,stiu sa NU mai alimentez la hun Mol,, Nu vreau sa-i ingras nici pe rusi dar nici pe unguri smecheri !! Ungaria a fost mereu un fel de ,,Gica-contra ,, cu h Orbanul lor !!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.