Probleme tehnice la Twitter: Platforma a fost indisponibilă mai bine de o oră în întreaga lume

Twitter Sursă foto: Unsplash

Twitter a fost indisponibil pentru utilizatorii din întreaga lume timp de peste o oră miercuri dimineață, ultima dintr-o serie de dificultăți tehnice suferite de site de la preluarea sa de către Elon Musk, relatează The Guardian.

Începând cu aproximativ ora 10:20, ora Regatului Unit, vizitatorii site-ului Twitter.com au fost întâmpinați cu mesaje de eroare. Deși defecțiunea totală a fost remediată rapid, site-ul a rămas de fapt nefuncțional până după-amiaza târziu, utilizatorii neputând să acceseze feed-ul “acasă”, în ciuda faptului că notificările, vizitele de profil și mesajele directe funcționau în continuare.

În mod neobișnuit, utilizatorii au putut în continuare să posteze pe site pe toată durata întreruperii, iar “subiectele în trend” au continuat să se actualizeze, ceea ce a dus la apariția unor tendințe precum “#TwitterDown”, “My Twitter” și “Welcome to Twitter”. Fluxul “Pentru tine”, care prezintă o colecție algoritmică a celor mai importante tweet-uri de pe site, a fost restabilit înaintea fluxului “home”.

De când a preluat afacerea în noiembrie, noul proprietar și director executiv Elon Musk a lansat cel puțin opt valuri de concedieri punitive, reducând numărul de angajați de la 7.500 înainte de a începe la mai puțin de 2.000 de persoane. Rapoarte din interiorul companiei au descris echipe “critice” care au fost concediate în întregime, iar înlocuitorii promovați în grabă se străduiesc să continue de unde au lăsat colegii plecați.

Pentru personalul rămas, comunicarea a fost, de asemenea, îngreunată de alte decizii de reducere a costurilor. Twitter a încetat să mai plătească chiria în locații din întreaga lume, anulând astfel demersul inițial al lui Musk de a forța tot personalul să se întoarcă la birou, în timp ce o reorganizare neanunțată a platformei sale de comunicare internă, Slack, a făcut ca angajații să fie întrerupți în totalitate timp de mai bine de o zi, până când accesul a fost restabilit cu peste 80.000 de canale preexistente arhivate.

În noiembrie, după cel de-al doilea val de concedieri – provocat de cererea lui Musk ca angajații să semneze un angajament față de un mod de lucru “extrem de dur” – directorul executiv i-a asigurat pe spectatori că Twitter nu se va închide din cauza lipsei de personal, spunând că “cei mai buni oameni rămân, așa că nu sunt super îngrijorat”.

În ciuda acestui fapt, întreruperile de pe site au devenit un eveniment din ce în ce mai frecvent. Potrivit NetBlocks, întreruperea de miercuri este a cincea pe care Twitter o înregistrează în acest an, ceea ce plasează deja platforma la peste jumătate din drumul spre depășirea numărului total din 2022.

 

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *