Visați la Toscana? Autoritățile regionale plătesc până la 30.000 de euro pentru a atrage rezidenți în localități de munte cu populație în scădere

toscana Sursa foto: visittuscany.com

Dacă tocmai ați (re)văzut popularul film Under the Tuscan sun și visați să vă mutați în Italia, această veste ar putea fi de interes. Autoritățile regionale din Toscana au anunțat că le vor plăti doritorilor între 10.000 și 30 000 de euro pentru a se muta în orașe de munte cu populație în scădere, transmite Euronews.

Iată ce presupune schema și cine poate aplica.

În toată Italia, orașele și satele rurale se confruntă cu o criză demografică. Pe măsură ce locuitorii se mută în orașe pentru oportunități mai bune de angajare, comunitățile mici rămân cu suprafețe întregi de case abandonate și economii stagnante.

Recent, consiliile locale au venit cu diverse soluții inventive pentru creșterea numărului de locuitori, inclusiv vânzarea de proprietăți pentru doar 1 euro.

În Toscana, autoritățile au optat să plătească oamenii pentru a se stabili în comunitățile aflate în dificultate.

Prin noul sistem, denumit “Rezidență în munți 2024”, solicitanții vor primi între 10 000 și 30 000 de euro pentru a-și cumpăra o casă.

Cu toate acestea, casa trebuie să fie situată într-un oraș de munte cu mai puțin de 5 000 de locuitori, dintre care 119 sunt în Toscana.

În plus, contribuția financiară nu poate depăși 50 % din costul de achiziție și renovare a proprietății.

Munții Toscanei sunt “teritorii de o frumusețe unică, cu sate de redescoperit care, cu toate acestea, suferă de depopulare”, a declarat Stefania Saccardi, vicepreședinte regional al regiunii Toscana.

“Decizia de a locui într-una dintre aceste comune este, prin urmare, o provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa unei noi alegeri de viață.”

Avertismentul este că există condiții stricte cu privire la cine este eligibil pentru a aplica pentru subvenție.

Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat membru al Uniunii Europene, sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere cu o durată de cel puțin 10 ani.

De asemenea, aceștia trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană (conform clasificării Institutului Național Italian de Statistică).

Cererile pot fi depuse prin intermediul formularului online de pe site-ul regiunii Toscana și trebuie trimise până la 27 iulie, ora 13.00 (ora Europei Centrale).

Sursa foto: visittuscany.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *