Producătorul auto chinez Geely spune că va lua măsuri pentru a-şi proteja drepturile, după decizia UE de a impune tarife suplimentare pentru vehiculele electrice chineze

masini electrice china Sursa Foto: USA Today

Producătorul auto chinez Geely şi-a exprimat “dezamăgirea majoră faţă de decizia UE de a impune tarife vamale suplimentare pentru vehiculele electrice (EV) chineze, anunţând “că va lua toate măsurile necesare” pentru a-şi proteja drepturile legitime, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

„Cerem Comisiei Europene să analizeze cu atenţia decizia, să asculte temerile tuturor părţilor şi să colaboreze pentru găsirea unei soluţii care să promoveze concurenţa echitabilă, în timp ce este creat un mediu constructiv pentru o dezvoltare sustenabilă pe termen lung”, se arată într-un comunicat de presă.

Comisia Europeană a informat miercuri că intenţionează să impună tarife vamale suplimentare pentru vehiculele electrice (EV) chineze, începând cu data de 4 iulie, o măsură care este posibil să ducă la represalii din partea Chinei. Vehiculele produse în uzinele chineze şi importate în UE sunt vizate deja de tarife vamale de 10%. Bruxelles-ul intenţionează să majoreze aceste tarife cu 17,4% pentru automobilele BYD, cu 20% pentru automobilele Geely şi cu 38,1% pentru automobilele SAIC.

Producătorul chinez de vehicule electrice Nio a anunţat că se opune cu tărie folosirii de către UE a majorării tarifelor vamale ca strategie de obstrucţionare a comerţului EV global, dar a dat asigurări că angajamentul său faţă de piaţa EV din Europa rămâne ferm.

Nio „va continua să-şi servească clienţi şi va explora noi oportunităţi în Europa în pofida protecţionismului”, se arată într-un comunicat de presă.

Joi, China a ameninţat că va depune o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) în cazul tarifelor vamale suplimentare anunţate de UE pentru vehiculele electrice chineze.

He Yadong, purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului, a declarat: tarifele UE “nu doar perturbă cooperarea mutual benefică” în domeniul vehiculelor electrice ci şi distorsionează industria auto globală şi lanţurile de aprovizionare”. Abordarea UE “este evident un act de protecţionism comercial” şi ar putea încălca reglementările OMC, susţine oficialul chinez.

Sursa Foto: USA Today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *