Director Fondul de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri: la bugetul de stat s-au întors 13 miliarde de lei de la companiile finanțate prin IMM Invest

Contracte Foto: Pixabay

Singurul program care a dus la creşterea economică a fost IMM Invest, a declarat Dumitru Nancu, director general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM), la videoconferinţa News.ro – 
IMM-urile, oxigen pentru România. El a menţionat că peste 13 miliarde de lei s-au întors la bugetul de stat de la cele 26.000 de companii finanțate.

Instrumentul financiar care a sprijinit creşterea economică din primul trimestru a fost programului IMM Invest, a declarat acesta. “Prin IMM Invest au fost finanţate 26 de mii de companii, întreprinderi mici şi mijlocii. Sistemul financiar- bancar, cei 23 de parteneri ai Fondului, au acordat credite în valoare de 15 miliarde, bani plătiţi în economie”, a spus Nancu. El a menţionat că la bugetul de stat s-au întors de la cele 26.000 de companii peste 13 miliarde de lei. Acesta este rolul major al acestor instrumente financiare pentru că s-a vorbit mult de aceste instrumente financiare. Vreau să spun că în PNRR există 450 de milioane de euro doar pe instrumente financiare şi există şi un fond al fondurilor care va gestiona aceste 450 de milioane de euro”, a mai transmis directorul general FNGCIMM.
Nancu a precizat că în 2021 Guvernul a modificat programul IMM Invest. “În 2021 Guvernul a modificat substanţial programul IMM Invest, în sensul că s-au adăugat trei categorii de beneficiari: întreprinderile mediu capitalizate – acele IMM-uri care depăşesc 249 de angajaţi, dar nu mai mult de 500 de angajaţi şi cifra de afaceri e mai mare de 50 de milioane, dar până în 100 de milioane de euro”, a afirmat Nancu, care a menţionat că celelalte două categorii nou create au fost programul Agro Invest şi cea pentru profesiile liberale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: