Situație rară: Nuclearul este prima sursă de generare a energiei din țară

Nuclearelectrica 3 Sursa foto: nuclearelectrica.ro

Azi, 5 iulie, de dimineață, sursa nucleară, adică Centrala Nucleară de la Cernavodă, era primul generator de electricitate al țării. 1.283 MW veneau în sistem de la Cernavodă. Abia pe locul doi venea sursa hidro, o situație extrem de rară pentru Sistemul Energetic Național, cu 1.122 MW, iar pe locul trei vin termocentralele pe gaz, practic la egalitate cu fotovoltaicul, cu 1.059 MW. Urmează cărbunele și eolianul.

Per total, consumul este destul de mic pentru o zi de vară, nici 6.000 de MW iar balanța schimburilor comerciale este echilibrată, doar cu un mic export net – 300 MW, pe fondul unei producții destul de mare de energie fotovoltaică și eoliană, cele mai ieftine , deci cele mai dorite la export.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. La ora 11 : 45 este dimineața!Stilul neglijent , colocvial ( nepotrivit pentru un articol ) este mereu prezent . In titlu vorbește de nuclearul prima sursă de generare a energiei , in articol de cea de generare a electricității.Nimic greșit , doar un stil haotic . Azi nu am căutat greșeli gramaticale . In rest , numai de bine.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.