Allen Coliban, primarul Brașovului: “Mulţi dintre primarii aflaţi la primul mandat am găsit o devălmăşie în felul în care s-a făcut dezvoltarea pe anumite zone”

turism romania, brasov Sursa foto: Pixabay

Valoarea noilor dezvoltări urbane va scădea în următorii ani, dacă acestea nu oferă servicii și calitate a vieții, a spus  Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, în cadrul videoconferinţei News.ro – Oraşul meu – Acasă şi la Birou. Acesta a adăugat că mulţi primari aflaţi la primul mandat au găsit “o devălămăşie” legată de modul în care s-a făcut dezvoltarea în anumite zone.

“Mulţi dintre primarii aflaţi la primul mandat am găsit o devălmăşie în felul în care s-a făcut dezvoltarea pe anumite zone. Dacă nu oferim o calitate a vieţtii şi o dezvoltare armonioasă, valoarea acestor dezvoltări va scădea în următorii ani. Nu suntem împotriva dezvoltării, ci pentru o dezvoltare echilibrată. Să ne luptăm în justiţie pentru modul cum anumite planuri urbanistice au fost dezvoltate, care creează probleme în oras, nu rezolvă problemele”, a transmis primarul Braşovului, citat de News.ro.
Coliban s-a mai referit şi la zonele cu puternic specific local ale Braşovului. “Braşov are zone cu puternic specific local. E zona Şchei, cu dealuri verzi, iar când vorbim de ce turiştii aleg Braşovul sunt pomenite natura şi Centrul Vechi. E dăunător să atacăm această bogăţie a oraşului cu nişte dezvoltări extensive. Putem trasa nişte limite predictibile care să găsească echilibru pe aceste zone, locuinţe individuale răsfirate, cum există deja. La partea dezvoltată după jumătatea secolului trecut, un alt specific, cartiere de lângă platformele industriale, felul cum se face regenerea acestor platforme să fie atent reglementat şi să îmbine nevoile fiecărui cartier. Avem cartiere fără parcuri, fără suficiente spaţii verzii, în care nevoia de grădiniţe şi şcoli e foarte mare. Valoarea dezvoltărilor depinde şi de astfel de funcţiuni”, a transmis Allen Coliban.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: