Autostrada de Centură București Sud : Alsim Alarko (Turcia) lucrează cu 1400 de drumari pe loturile 1 și 2 care se deschid în 2023

A 0 Lot 1 Alsim Alarko

Constructorul turc Alsim Alarko a mobilizat 1400 de drumari și peste 1000 de utilaje pe cele două loturi ale Autostrăzii de Centură A 0 București Sud, anunță șeful CNAIR, Cristian Pistol după o verificare pe șantier. Lotul 1 Glina-Vidra ( 17 km.) a ajuns la aproape 50 % în timp ce pe lotul 2 Vidra-Bragadiru ( 16 km.) este mai avansat, la 63 %. Dacă la început de vară, la Ministerul Transporturilor se lansa ipoteza deschiderii unui segment de 10 kilometri din lotul 2 între DN 5 și DN 6, acum oficialii sunt mai rezervați.

Totuși, anul viitor nu există nicio șansă pentru ca întreg semi inelul sudic să fie deschis astfel încât să fie asigurată circulația pe Autostradă completă între Pitești-București -Constanța din cauza întârzierilor majore de pe lotul Aktor A 1-Bragadiru, la doar 13 %.  ,,Am verificat lucrările pe șantierele loturilor 1 și 2 ale A0 Sud (Glina-Vidra și Vidra-Bragadiru). Constructorul turc, Alsim Alarko are o bună mobilizare și se apropie de 50% stadiu fizic, pe lotul 1 iar pe lotul 2 a trecut de 63%. Pentru ambele șantiere sunt mobilizați 1400 de muncitori și operatori și 1070 de utilaje și camioane. Dacă se menține acest ritm, anul viitor deschidem circulația pe cele două loturi, cu o lungime totală de 33,23 km.” a transmis Pistol.
Alsim Alarko va începe în primăvară lucrările pentru execuția primelor 6 stații ale liniei de metrou spre Otopeni și participă la licitația pentru secțiunea II a M 6.

Comentarii

  1. Un ciot rămâne un ciot.
    33 km.
    Restul peste 3 ani!
    Semiinel de Autostrada nefunctional pentru un ciot de la Bragadiru – A1.
    Romania lucrului bine facut!
    Ciot cu ciot!😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *