Compania de Drumuri și Primăria Brănești construiesc pasajul peste Magistrala CFR București – Constanța. Șoferii pierd zeci de minute la bariera Brănești, lângă fabrica japonezilor de la Makita

DN 3 Brănești

Compania de Drumuri și Primăria comunei Brănești (Ilfov) vor semna un protocol pentru construirea pasajului peste Magistrala M 800 București – Constanța. Bariera CFR din Brănești se pune de zeci de ori pe zi, mai ales în sezonul estival când sunt peste 80 de trenuri de călători și de marfă, iar cozile blochează practic DN 3. Primăria comunei Brănești a lansat licitația pentru pasajul peste linia de tren București – Constanța pe 4 ianuarie 2022, dar în lipsa finanțării proiectul estimat atunci la aproximativ 50 de milioane de lei este blocat. O nouă licitație pentru pasajul rutier de la Brănești va fi lansată anul acesta, dar cu fonduri pe care le asigură Ministerul Transporturilor, posibil prin PNRR, potrivit deciziei Consiliului de Administrație al CNAIR.

„Aprobare privind demararea procedurilor de semnare a Acordului de parteneriat între CNAIR SA și Consiliul Local Brănești pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Pasaj rutier peste CF (n.r. calea ferată) drum de legătură și amenajare acces din/în DN 3, comuna Brănești, județul Ilfov”, arată parteneriatul CNAIR – Primăria Brănești.

Dacă se va păstra caietul de sarcini nemodificat, atunci lungimea totală a pasajului cu tot cu bretele și rampe va fi de 450 de metri, iar termenul de execuție de 18 luni. Unul dintre cei mai importanți agenți economici din Brănești este producătorul de scule electrice japonez Makita. Tot peste Magistrala M 800 București – Constanța, dar la Drajna în județul Călărași Compania de Drumuri urmează să inaugureze la primăvară pasajul rutier pe care îl construiește Arcada.

Captură Google Maps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *