Guvernul amână reorganizarea ministerelor, până la jumătatea anului viitor / Noile taxe impuse mediului de afaceri trebuiau compensate și cu economii de cheltuieli bugetare

ședința de Guvern Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Guvernul amână până la jumătatea anului viitor reorganizarea ministerelor, ca urmare a desființării posturilor vacante, stabilită prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, arată ordonanța „austerității”, care stabilește măsurile fiscale pentru 2024. Inițial, reorganizarea este stabilită pentru finalul acestui an. Guvernul motivase măsurile fiscale prin care introduce și mărește taxe pentru mediul de afaceri spunând că și statul român va face economii de cheltuieli și va reduce din aparatul bugetar.

Prevederea din ordonanța privind măsurile fiscale:

„Art. LXIX – Termenele prevăzute la alin. (3) al art. XVII, alin (6) al art. XVIII, la alin. (7) al art. XX și la alin. (7) al art. XXIX din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung se prorogă până la data 30.06.2024”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în continuarea măsurilor de reducere a cheltuielilor publice se derulează procesul de reorganizare a ministerelor, în această săptămână fiind discutate reorganizările a şase ministere, urmând ca restul să fi analizat săptămâna viitoare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii

  1. La multi ani!
    In veci nu va fi reforma administrativ teritoriala si a ministerelor!
    Unde sa plece amantele in iarnă?
    Dar nepoții incompetenti?
    😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *