Marile corporații și pandemia. Google își redeschide birourile, își cheamă angajații la muncă și îi încurajează să se vaccineze

Redacția apr. 1, 2021 0 comentarii
google, sediu

 

Gigantul Google își modifică politica privind munca de acasă și încearcă să își readucă mai mulți dintre angajați la birourile din Statele Unite, scrie bbc.com. Compania de tehnologie a fost una dintre primele care le-a permis angajaților să lucreze de acasă, după izbucnirea pandemiei anul trecut și își încurajează acum angajații să se vaccineze.

Google se pregătește pentru redeschiderea birourilor în septembrie, când se așteaptă ca angajații să fie la birou pentru cel puțin 3 zile pe săptămână.  Până atunci, revenirea la sediu e voluntară, de luna viitoare, iar birourile se redeschid în capacitate limitată, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor și tendința de scădere a cazurilor COVID-19. Compania își sfătuiește angajații să se vaccineze împotriva COVID-19, dar aceasta nu este o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea la birou.

Google are o abordare diferită față de alți competitori din industria Tech, notează BBC. Multe companii le permit angajaților să lucreze de acasă pe perioadă nedefinită. Twitter a anunțat că le va permite celor mai mulți dintre angajați să lucreze de acasă permanent. Mai multe companii plănuiesc să testeze sistemul hibrid de muncă, cu angajații care lucrează și de acasă și la birou. Facebook va începe să își redeschidă birourile din Silicon Valley la început de mai, dar birourile nu vor ajunge la capacitate de 50% mai devreme de septembrie.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.