Ministrul Finanțelor: Fondurile destinate schemei de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economie sunt aproape epuizate, mai avem disponibile doar 100 de milioane lei

Redacția mai 31, 2023 0 comentarii
bani sute lei

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat miercuri că 2, 2 miliarde lei ajung în economie după ce fondurile destinate schemei de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economie sunt aproape epuizate şi mai au disponibile doar 100 de milioane, citat de News.ro.

Ministrul arată că până la 31 mai 2023 au fost aprobate 19 proiecte de investiţii, în valoare totală de aproximativ 6, 36 miliarde lei, prin care vor fi susţinute domenii de activitate precum: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească, fabricarea produselor din cauciuc.

„2,2 miliarde lei ajung în economie. Fondurile destinate schemei de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economie sunt aproape epuizate, mai avem disponibile doar 100 de milioane. Începem lucrul la următoarea alocare. Până la 31 mai 2023 au fost aprobate 19 proiecte de investiţii, în valoare totală de aproximativ 6, 36 miliarde lei, în cadrul schemei de ajutor de stat H.G. nr.807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie”, a precizat ministrul Finanţelor.
„Peste 3.827 de noi locuri de muncă vor fi generate prin aceste investiţii, iar contribuţiile directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe şi impozite se ridică la 3 miliarde lei. Am anunţat la începutul anului că 2023 este un an al investiţiilor, în care toate eforturile se vor concentra pe susţinerea activă a dezvoltării capacităţilor cu efect de multiplicare în economie. Nici nu am ajuns la jumătatea anului şi suntem aproape de epuizarea fondurilor către companiile care au aplicat şi s-au dovedit a fi eligibile”, a precizat ministrul Câciu.
Ministerul Finanţelor va începe procesul de elaborare a unei noi scheme de ajutor de stat care va fi valabilă în perioada 2024-2026, pe aceleaşi principii de sprijin al susţinerii creşterii productivităţii locale şi regionale, aşteptăm doar noul regulament în materie de ajutor de stat de la Comisia Europeană, arată Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.
Prin realizarea investiţiilor pentru care au fost aprobate cele 19 acorduri pentru finanţare vor fi susţinute domenii de activitate precum: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească, fabricarea produselor din cauciuc, precizează acesta.

Sursa Foto: Facebook/ Chernitskaya Yulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *