Nicușor Dan anunță un mare proiect de infrastructură pentru București: Conexiunea dintre Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei

Redacția iul. 5, 2022 1 comentarii
prelungirea ghencea
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că lucrează la un proiect de infrastructură important pentru Capitală, respectiv conexiunea dintre Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei, care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a orașului.
„Am atribuit deja Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții „Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Șos. Alexandriei”. Proiectul constă în realizarea unei legături rutiere în prelungirea străzii Brașov din sectorul 6, între sensul giratoriu din zona Dedeman Ghencea și Șoseaua Alexandriei (zona cuprinsă între Penitenciarul Rahova și Autobaza STB Alexandria)”, a scris Nicușor Dan.
Potrivit acestuia, va fi construită astfel o nouă arteră, care va avea 6 benzi de circulație, spațiu verde în zona mediană, care să asigure în viitor realizarea unei linii duble de tramvai, trotuare și piste pentru biciclete, în funcție de situația din teren.
„Proiectul e necesar pentru fluidizarea traficului în zona de sud-vest a Capitalei, care s-a dezvoltat în ultimii ani prin construirea unor ansambluri rezidențiale, dar și a unor spații comerciale sau clădiri de birouri. De asemenea, și localitățile limitrofe precum Bragadiru, Domnești sau Clinceni s-au dezvoltat din punct de vedere imobiliar, ceea ce a dus la creșterea numărului de locuitori și de autovehicule”, mai spune primarul.
Termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 4 luni, după care urmează lansarea în SEAP a achiziției pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Comentarii

  1. Multa gargara si nimic practic.
    Acest individ nu va mai fi votat, proiectele ncepute vor fi stopate. Nu vor mai fi bani ptr ca sclavia isi cere pretul. Pregatiti va ptr din ce in ce mai rau si intorceti va la Hristos, Maica Domnului si sfinti !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *