Șeful Microsoft România: Industria IT&C ar putea ajunge la 10% din PIB în 2025

calculator, job, grafice Foto: Pixabay

Industria IT&C din România ar putea ajunge la 10% din PIB în 2025, de la 7 – 7,5% în acest moment, a declarat, miercuri, managerul general al Microsoft, Bogdan Putinică, citat de Agerpres.

“Industria IT&C din România în momentul de faţă a trecut de 7 – 7,5% (din PIB – n.r.). Am auzit dimineaţă o cifră de la unul din reprezentanţii guvernului de aproape 8%. Să sperăm că se închide 8% sau peste 8% în 2023. Este pe traiectorie de creştere, ceea ce este oarecum cunoscut. Toată lumea ştie că IT-ul în România este un sector absolut în explozie. Ne aşteptăm în 2025, dacă toate lucrurile rămân pe această traiectorie, să ne uităm la 10% din PIB în industria IT&C-ului din România”, a spus Bogdan Putinică, la evenimentul “Microsoft Envision Romania 2023”.

Piața IT din România este în continuă creștere, arăta anul trecut un studiu ANIS: de la un volum de 4,6 miliarde de euro în 2015, a ajuns la o valoare de 9 miliarde de euro. Dezvoltarea pieței IT a avut loc chiar și în anul 2020, marcat de pandemie, când s-a înregistrat o creștere a volumului cu 1,1 miliarde de euro. Comparativ cu trendul general al creșterii economice din România, segmentul IT are o rată anuală de creștere de trei ori mai mare, procentajul fiind de 15 – 17% pe an, potrivit datelor ANIS.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *