Studiu. Doar unul din doi români mai lasă bacșiș când ies în oraș / Cauzele: inflația, pandemia, războiul, criza energetică și financiară

bar restaurant chelner bacsis Sursa foto: Pixabay

În 2019, nu mai puțin de 90% dintre românii din marile centre urbane lăsau bacșiș la restaurant, potrivit unui studiu Hospitality Culture Institute. Trei ani mai târziu, după o perioadă definită de pandemie, criză energetică și financiară, război la graniță și creștere a inflației, doar 50% dintre români mai lasă bacșiș atunci când ies în oraș, arată un studiu realizat de Hospitality Culture Institute.

Totodată, potrivit studiului, atunci când vine vorba de locația HoReCa preferată, 93% dintre români apreciază calitatea produselor, 90% apreciază calitatea servirii iar 85% apreciază diversitatea produselor. Pe de altă parte, doar 45% dintre români sunt interesați ca restaurantul preferat să propună diverse oferte și discounturi, sau ca prețurile produselor să fie mai mici decât cele practicate de competitori.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: