Studiu. Doar unul din doi români mai lasă bacșiș când ies în oraș / Cauzele: inflația, pandemia, războiul, criza energetică și financiară

bar restaurant chelner bacsis Sursa foto: Pixabay

În 2019, nu mai puțin de 90% dintre românii din marile centre urbane lăsau bacșiș la restaurant, potrivit unui studiu Hospitality Culture Institute. Trei ani mai târziu, după o perioadă definită de pandemie, criză energetică și financiară, război la graniță și creștere a inflației, doar 50% dintre români mai lasă bacșiș atunci când ies în oraș, arată un studiu realizat de Hospitality Culture Institute.

Totodată, potrivit studiului, atunci când vine vorba de locația HoReCa preferată, 93% dintre români apreciază calitatea produselor, 90% apreciază calitatea servirii iar 85% apreciază diversitatea produselor. Pe de altă parte, doar 45% dintre români sunt interesați ca restaurantul preferat să propună diverse oferte și discounturi, sau ca prețurile produselor să fie mai mici decât cele practicate de competitori.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *