UMB a câștigat contractele de execuție pentru toate cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău

A7 Cocoașa Focșani UMB API

UMB a câștigat contractele de execuție pentru toate cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău a anunțat vineri, directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Licitația pentru execuția celor 95 de kilometri dintre Focșani și Bacău a fost lansată la începutul lunii august, iar la termenul din septembrie UMB și trei constructori din Turcia au depus oferte la contractele de aproape 8 miliarde lei, parțial finanțate prin PNRR. UMB lucrează deja la capetele de la Buzău și Focșani ale secțiunii Buzău-Focșani, dar loturile de mijloc sunt în reevaluare după ce contestațiile Tekfen au fost admise la CNSC. Potrivit informațiilor, Economedia, după reevaluare tot UMB are cele mai mari șanse să fie declarat câștigător.

Pentru secțiunea Focșani-Bacău, durata de execuție este de 30 de luni, inclusiv pentru cel mai lung lot al întregii Autostrăzi a Moldovei A 7, lotul Domnești Târg -Răcăciuni de 39 de kilometri. Contractele pot fi semnate până la sfârșitul anului doar dacă nu se depun contestații : ,,ASOCIEREA SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL – TEHNOSTRADE SRL a câștigat contractele pentru toate cele 3 loturi ale Autostrăzii FOCȘANI – BACĂU (95,9 km).

Pentru LOTUL 1 (Focșani-Domnești Târg), cu o lungime de 35,60 km, valoarea de atribuire este de 2,354 miliarde de lei, fără TVA.
Pentru LOTUL 2 (Domnești Târg-Răcăciuni), cu o lungime de 38,78 km, valoare de atribuire este 2,485 miliarde de lei, fără TVA.
Pentru LOTUL 3 (Răcăciuni-Bacău), cu o lungime de 21,52 km, valoare de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA. Durata de executie a fiecarui contract este de 30 de luni, ceea ce înseamnă că în anul 2025 se va putea circula și pe această secțiune a Autostrăzii Moldovei (A7), a cărei construcție este finanțată prin PNRR.Depinde însă cât de repede vom putea semna contractele, deoarece timp de 10 zile ne aflăm în perioada în care se pot depune contestații. Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) și reprezintă una dintre prioritățile absolute la nivel național.”
CNAIR urmează să anunțe câștigătorii și pentru secțiunea Bacău-Pașcani unde UMB concurează și cu o firmă din Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. A 7 porneste prost de la Ploiesti si se intrerrupe in contestatii pe la Mizil.
    A 7 va fi tot un ciot, mai mare, Tov. Pistol?😃😃😃

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.