Centrala de cogenerare de pe platforma Petromidia are nevoie de o investiție de 148 de milioane de dolari. Aceasta ar putea fi pusă în funcțiune în 2023

centrala cogenerare Petromidia Sursa foto: Virgil Popescu, Facebook

 

 

Investiția în construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia se va ridica la 148 milioane de dolari, precizează Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a participat la un eveniment organizat pentru a marca momentul începerii lucrărilor. Investiția aparține Fondului de Investiții în Energie Romano – Kazah – unde statul este actionar prin SAPE. Termenul estimat pentru punerea în funcțiune a noii centrale este finalul lunii iulie 2023. Fondul ar urma să investească și în producția de bitum, dar și în proiecte de energie regenerabilă.

Construcția unei noi capacități de producție ar susține reducerea importurilor și creșterea exporturilor de energie în regiune, susține ministrul. “Dar ajută și la consolidarea producţiei şi distribuţiei de energie electrică în regiunea Dobrogea. În același timp, va putea folosi și transforma gazul natural extras din Marea Neagră în produse finite, cu valoare ridicată și exportabile (surplus energie, producție carburanți și alte produse petroliere)”, a spus Popescu. Ministrul a declarat că vor urma și alte investiții, făcute de Fondul de Investitii, valoarea totală urmând saă fie de 1 miliard de dolari. “Am încredere că, așa cum și-au exprimat intenția, vor investi în producția de bitum, că avem nevoie, dar și în proiecte de energie regenerabilă, având în vedere imediata apropiere a Mării Negre”, a mai transmis ministrul, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: