FOTO Noul terminal al Aeroportului Traian Vuia din Timișoara a fost inaugurat astăzi. Investiția se ridică la peste 30 milioane de lei, aproape jumătate bani europeni

Alina Bratu iul. 29, 2021 0 comentarii
aeroport timisoara

Noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara a fost inaugurat joi. Investiția totală se ridică la peste 30 milioane de lei, aproape jumătate fiind bani europeni.

Terminalul va aduce o creștere a traficului cu 3 milioane de pasageri pe an, spun autoritățile. În momentul de față este cel mai modern terminal de aeroport din România.
Sursa foto: Economedia
Construcţia are o suprafaţă de 4.383 mp, are 10 filtre de control la intrarea în ţară ale Poliţiei de Frontieră şi un sistem optimizat de control vamal. Poate deservi până la 540 de pasageri simultan, adică să asigure formalităţile pentru 3 avioane deodată.
„În 2018 a început construcția, în 2021 a fost finalizată (…) Este realizat pentru a reda în condiții optime pentru pasagerii care au ca punct terminal al călătoriei Timișoara. Putem opera în același timp în condiții optime 3 curse, aproximativ 540 de pasageri în același timp”, a declarat Daniel Dinu, directorul de investiții al Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara.
Astăzi au sosit pe acest terminal primii pasageri, cu zborul din Munchen. Odată cu inaugurarea acestui nou terminal, timpul de așteptare al pasagerilor a scăzut.
Sursa foto: Economedia
Construcția a costat 30,349 milioane de lei, 13, 273 provin din fonduri europene nerambursabile, 14, 733 din bugetul institutiei, iar 2,342 de milioane de lei provin din bugetul de stat. Acesta este primul proiect la nivel național aprobat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, axa prioritară 2.
Conducerea aeroportului vrea să construiască și un terminal pentru plecări internaționale, tot din bani europeni. Suprafaţa acesteia va fi de 12.000 de mp. Va avea 18 ghişee de check-în şi 6 fluxuri antitero. Valoarea investiţiei este aproximativ 40 de milioane de euro şi ar trebui să fie gata în 2023, când Timişoara devine Capitală Culturală Europeană.
Sursa foto: Economedia
Sursa foto: Economedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *