Aeroportul Otopeni a început modernizarea benzilor pentru bagaje de la ,,Sosiri”. Benzile noi costă 15 milioane de lei și vor permite reducerea timpului de așteptare la preluarea bagajelor

aeroport otopeni

Aeroportul Otopeni a început modernizarea benzilor pentru bagaje la fluxul ,,Sosiri Internaționale”, o investiție de 15 milioane lei care va permite creșterea capacității de procesare cu 20 %, implicit reducerea semnificativă a timpului de așteptare pentru preluarea bagajelor, potrivit Companiei Aeroporturi București (CNAB). Într-o primă etapă se modernizează patru din cele șase benzi de la Sosiri, lucrările durează cinci luni și jumătate, iar în această perioadă CNAB anunță că, în anumite perioade vor funcționa doar patru din cele 6 benzi : ,,Din 12 septembrie 2022, încep lucrările de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri. Vor fi înlocuite, în prima fază, patru dintre cele 6 benzi de bagaje și echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaționale. Lucrările se vor derula etapizat și vor dura cinci luni și jumătate. Primele benzi de bagaje înlocuite vor fi benzile 3 (etaj 1) și 4 (parter) ulterior urmând să fie înlocuite, pe rând, și celelalte două (1 și 2, ambele la etaj). Aceste lucrări vor conduce la o reducere temporară a capacității de procesare – de la 6 la 5 benzi de bagaje, și chiar la 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extra-sezon. În final, după o investiție de 3.2 milioane euro, se va obține o capacitate suplimentară de 20% și o reducere substanțială a timpului de așteptare la sosirea bagajelor. ” În anumite perioade, pasagerii pot aștepta până la o oră preluarea bagajelor, implicit crește și costul parcării : ,, Am așteptat aproape o oră la banda de bagaje. Când am ajuns în Olanda în urmă cu o săptămână, pe aeroportul Schiphol, bagajele au ajuns la banda aproape simultan cu noi. Când am revenit la București, am așteptat bagajele aproape o oră. Cum reușesc olandezii să organizeze perfect un aeroport atât de mare și de ce nu putem pe un aeroport ridicol de mic să trimitem măcar bagajele la timp?”, a scris un cititor redacției G4Media.ro.

Trei din cele șase benzi pentru bagaje de la Sosiri sunt în operare de aproape 20 de ani și trebuie înlocuite. Compania Aeroporturi București atenționează că vor fi momente în care timpul de așteptare la preluarea bagajelor va crește :  ,,Precizăm că trei dintre aceste benzi sunt în funcțiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003). În aceste condiții, este de așteptat să se producă, temporar, aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri, aglomerări care pot conduce la creșterea timpului de așteptare pentru pasagerii care își recuperează bagajele de cală. CNAB, împreună cu agenții de handling, a stabilit măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimțit de pasageri să fie minimizat, aceasta însemnând în primul rând ca timpul de așteptare la recuperarea bagajelor de cală să nu crească. Totodată, CNAB va lua, împreună cu antreprenorul, toate măsurile posibile pentru ca perioadele de nefuncționare pentru benzile care se înlocuiesc să fie minimizate iar la finalul lucrărilor, estimat pentru jumătatea lunii februarie 2023, pasagerii să beneficieze de un sistem modern, silențios și cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea timpului de așteptare.” a precizat CNAB.

Cum vor arăta noile benzi pentru bagaje :

Sursa Foto : CNAB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *