Al șaselea și ultimul transport agabaritic pornește sâmbătă spre Termocentrala Mintia, de la Nădlac

ultimul-convoi-agabaritic-de-mari-dimensiuni-cu-destinatia-Termocentrala-Mintia Sursa foto: Facebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere'
Sâmbătă, 17 mai, dimineața, va porni din Nădlac ultimul convoi agabaritic de mari dimensiuni cu destinația Termocentrala Mintia. Este al șaselea transport de acest fel, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.
Cu o masă totală de 753 tone, acest convoi este echivalentul a peste 500 de autoturisme obișnuite. Celelalte dimensiuni ale agabariticului sunt 118 metri lungime (aproximativ cât un teren de fotbal), 6 metri lățime și 5,4 metri înălțime.
Sâmbătă, programul convoiului este de la Nădlac la Giarmata, coborâre prin nodul rutier spre DJ 691. Duminică va staționa. Luni va parcurge drumul județean de la Giarmata spre Lipova. Marți și miercuri, convoiul va traversa podurile de la Conop, iar joi, va trece de podul de la Zam, pe Valea Mureșului, DN 7.Pentru a asigura trecerea în siguranță a celor 6 transporturi excepționale pe trei poduri, două din județul Arad și unul din județul Hunedoara, a fost montat și demontat de 18 ori sistemul de tip ”fly-over”, o soluție tehnică complexă ce permite susținerea greutăților extreme. Joi, 22 mai, va urca pe autostrada #A1 pe la nodul rutier Ilia, și va poposi la coborârea pe DN 68A, în zona Grind. Vineri, 23 mai, generatorul transportat va ajunge la Termocentrala Mintia. Transportatorul este Felbermayr Romania & Viktor Baumann GmbH&Co. KG.

Primul transportul agabaritic record pentru Termocentrala de la Mintea a rulat timp de 6 zile în vestul țării și a ajuns la destinație cu succes pe 28 februarie, a anunțatCompania de Drumuri. Convoiul a parcurs fără probleme 245 de kilometri pe următoarea rută: Nădlac 1 PTF – DN7 – Nădlac 2 PTF – DN7G – A1 – Giarmata – DJ691 – Pieschia – DJ691 – Alios – DJ691 – Neudorf – DJ682 – Lipova (str. Timișorii – pod Lipova – DN7) – DN7 – Ilia – A1 – Grind – DN68A – Săcămaș – DN7 – Termocentrala Mintia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -
Pe 19 martie, a ajuns pe şantierul centralei de la Mintia al doilea generator uriaş, de aproape 800 de tone, construit pe baza unor tehnologii americane performante. Iar al treilea a sosit la destinație pe 16 aprilie.
”Turbinele Siemens, printre cele mai performante din lume, sunt deja la Mintia, iar structurile de susţinere şi sistemele auxiliare sunt montate. În paralel, infrastructura necesară conectării centralei la Sistemul Energetic Naţional este în lucru, acest proiect fiind în sarcina Transgaz, astfel încât noua capacitate de producţie de la Mintia să fie integrată cât mai rapid”, a declarat ministrul Energie, Sebastian Burduja la sosirea celui de-al doilea generator. El a arătat că ţintele privind realizarea proiectului rămân aceleaşi: în vara lui 2026, Centrala Mintia trebuie să devină complet operaţională, iar din 2027 să utilizeze gazele naturale din Marea Neagră, a căror extragere va începe prin proiectul Neptun Deep.

”Având o capacitate totală de 1.750 MW, centrala de la Mintia va fi cea mai mare unitate pe gaze naturale din Uniunea Europeană, iar ţinta ambiţioasă va fi să avem deja 1.000 MW puşi în funcţiune la finalul acestui an. Cu o investiţie privată totală de 1,4 miliarde de euro, acest proiect asigură nu doar tranziţia către o energie mai curată şi mai ieftină pentru români, dar duce şi la crearea unor locuri de muncă în regiune, atât în faza de construcţie, cât şi pe termen lung, în operarea centralei”, a adăugat ministrul.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.