Autostrada spre Moldova : Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Buzău-Focșani /CNAIR pregătește lansarea licitației pentru execuție

A 7 Buzău - Focşani

Guvernul a aprobat joi, indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Buzău-Focșani, lotul 2 al Autostrăzii ,,Moldova” -A7 Ploiești-Pașcani. S-a parcurs astfel, ultima etapă legală înainte de lansarea licitației pentru execuția tronsonului cu o lungime de 82 de kilometri. Autostrada Buzău-Focșani are o valoare estimată de 7,2 miliarde lei, finanțarea este asigurată prin PNRR iar termenul limită de finalizare este august 2026.

,,Aprobăm în Guvern indicatorii tehnico economici pentru tronsonul din această autostradă care va lega Buzăul de Focșani. Vorbim de o lungime de peste 82 de kilometri, 42 de poduri, pasaje și viaducte, 6 noduri rutiere, parcări și spații de servicii și tot ceea ce este necesar acestui proiect. Valoarea totală este de peste 7 miliarde de lei, fondurile vor fi asigurate din fonduri externe nerambursabile, PNRR, din bugetul Ministerului Transporturilor precum și din alte surse” a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Traseul autostrăzii este amplasat pe raza administrativă a localităților: Buzău, Râmnicu Sărat, Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Valea Râmnicului, Râmnicelu din județul Buzău și a localităților: Focșani, Odobești, Sihlea, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoacă, Vânători, Câmpineanca, din județul Vrancea.
Pentru tronsonul Ploiești – Buzău, prima secțiune a Autostrăzii A7, CNAIR a prelungit termenul pentru desemnarea câștigătorilor până la data de 22 februarie.
În aprilie se estimează lansarea licitației și pentru secțiunea III Focșani-Bacău.
Ministerul Transporturilor a prezentat joi, situația celor 4 secțiuni ale Autostrăzii A 7 :
,,A7 – Autostrada Moldovei
-Ploiești – Buzău: 63,250 km Se află în faza finală de evaluare a ofertelor depuse pentru construcția acestui tronson.
-Buzău – Focșani: 82,44 km – Proiectul Tehnic a fost aprobat și poate începe elaborarea documentației pentru a scoate cât mai rapid la licitație execuția lucrărilor.
-Focșani – Bacău :95,90 km Proiectului Tehnic este aproape de finalizare. Anul acesta vom demara licitația pentru execuție.
-Bacău – Pașcani: 77,28 km
Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observațiilor emise de către CNAIR. Termenul de finalizare al documentației și demararea licitației pentru construcție este anul acesta.”

Captură Video CNAIR

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *