Ciolacu: Am văzut că există nemulțumiri față de majorarea de 10%. Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite salariile celor care merită

bani, lei, finante, bancnote Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că aprobă majorarea salarială de 10% în două tranșe, în iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația publică, centrală și locală.

„Vorbim în special despre angajații din cultură, Registrul Comerțului, agenții de mediu și funcționari din primăriile sub 20.000 locuitori. Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea față de restul bugetarilor și este corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanțele în acest an. Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare considerată prea mică. Chiar în Guvern sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună. Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, și în alte zone ale administrației centrale și locale putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită. Și ministerele restante să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie pentru a reduce numărul bugetarilor așa cum am făcut în fiecare lună”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Motto:
    “Aceşti imbecili care ne guvernează”
    (Andre Santini – fost ministru si vicepreşedinte al Adunării Naţionale a Franţei)

    Titlul cărţii lui Andre Santini se potriveste perfect si in cazul guvernanţilor nostri de astăzi. După criza politică din toamna anului 2021, PNL și PSD au ajuns la un acord de a conduce țara împreună. Astfel, s-a convenit ca primul-ministru și alte câteva ministere importante să fie schimbate la fiecare 1 an și jumătate. Prima dată a fost numit premier liberalul Nicolae Ciucă iar guvernul său a fost investit pe 25 noiembrie, 2021. După ce acesta a dormit in cizmele statului timp de 1 an și jumătate, pe 12 iunie 2023, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de prim-ministru si a urmat rotativa pe 15 iunie 2023, cand Marcel Ciolacu a fost învestit de către parlament în funcția de prim-ministru.
    Nici acesta nu a făcut reformele prevazute in PNRR, desi atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, si anume:
    -Reforma pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate;
    -Reforme în politica fiscală;
    -Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;
    -Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;
    -Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;
    -Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;
    -Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;
    -Transport fără emisii de carbon;
    -Energie Regenerabilă.
    In loc să rezolve programul de reforme din PNRR, referitor la legea salarizării unitare în sistemul bugetar, abia acum în an electoral s-au trezit si încearcă tot felul de cârpeli iar problemele cu inechitătile din sistemul public de salarizare ramân nerezolvate.

    • Romania rateaza acest plan Marshal numit PNRR.
      S-a luat o transa si punct.
      Cretinii care guverneaza sunt incapabili sa duca la capat acest proiect de modernizare a Romaniei.
      Unul, de la umbra cazarmii, nu ințelege iar celalalt din covrigarie vrea sa ia bacu’!
      Supervizorul e in vacanta prelungita de 10 ani!😲
      Merci,

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.