Termo Urban Craiova, furnizorul de agent termic în localitate aflat în subordinea Consiliului Local, a scos la licitație în SICAP un contract de 133 milioane lei pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări ce privesc reabilitarea sistemului termic la consumatorii finali.
Lucrările vor consta în:
- Înlocuirea integrală a rețelelor existente în soluția clasică de rețele termice în canale termice existente, utilizând conducte din oțel, izolate cu vată minerală protejată hidrofug cu carton bituminat și înlocuirea conductelor de alimentare cu apă caldă de consum și recirculare utilizând conducte din oțel zincat izolate. Rețelele termice nou proiectate vor fi realizate din conducte de oțel preizolate cu spumă de poliuretan și manta de protecție din țeavă PEHD. Pentru conducte de apă caldă pentru consum menajer vor fi utilizate țevi din oțel zincate.
- Prevederea echipamentelor de monitorizare a integrității conductelor ce formează ansamblul rețelelor termice pentru furnizare energie termică pentru încălzire și pentru furnizare apă caldă pentru consum menajer.
- Instalarea de contoare de energie termica cu achiziție de date (citire) de la distanță și/sau în sistem radio la toate scările de bloc. Contoarele vor fi amplasate pe conductele de branșament și vor fi prevăzute atât pentru măsurarea și înregistrarea cantității de energie termică furnizată, cât și pentru măsurarea și înregistrarea cantității de apă caldă pentru consum menajer. Contoarele vor fi echipate cu toate accesoriile necesare pentru o măsurare corectă a debitelor (conform specificațiilor producătorului) și pentru transmisia datelor la distanță. Este de preferat sistemul M-bus, cu cablu transmisie date, astfel încât citirea consumurilor să poată fi transmis direct în punctele termice, fără a necesita personal de deservire care să ajungă lângă contoare (sistemul de transmisie radio sau WI-FI transmite datele până la maxim 100 m).
- Instalarea de sisteme de echilibrare hidraulică la fiecare branșament (prin robinete de presiune diferențială).
Lucrările vor dura 16 luni iar finanțarea este asigurată din Fondul de Modernizare.