Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, apel la Grindeanu și Pistol să pună presiune pe WeBuild pentru finalizarea drumurilor de legătură la Podul Brăila : ,,mai lipsesc câteva camioane de pământ și două palme de asfalt. Maximum două luni de lucru”

Pod Brăila iulie

Drumul de legătură de la Podul Brăila (varianta Jijila) poate fi terminat până la sfârșitul anului dacă Ministerul Transporturilor și CNAIR se implică și pun presiune pe WeBuild să-și respecte angajamentele, spune Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în mandatul Cătălin Drulă. Reacția lui Cosma (USR) vine după ce săptămâna trecută CNAIR transmitea oficial că mobilizarea constructorului este slabă, iar în acest ritm nu se poate deschide varianta de 10 km. de la Jijila, deși lucrarea este la 85 % execuție : ,,Mobilizare slabă a antreprenorului WeBuild pe șantierul drumurilor de legătură din cadrul proiectului Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila ! Stadiul fizic al lucrărilor la drumurile de legătură a ajuns la 85%, dar mobilizarea în șantier este slabă și sunt șanse mici ca lucrările să fie finalizate în termenul asumat de antreprenor, respectiv sfârșitul anului 2023” -precizările CNAIR.

Horațiu Cosma apreciază că în două luni varianta lungă pe la Jijila poate fi dată în trafic : ,,Revoltător: Sorin Grindeanu și Compania ”Anti” Infrastructură Rutieră refuză să finalizeze până și șantierele aflate pe ultima sută de metri. La podul peste Dunăre de la Brăila trebuie deschisă circulația pe drumul de legătură de 10 km de la Jijila, pe malul tulcean. Lucrare banală, o bandă pe sens, în câmp drept ca-n palmă, 85% construit deja. Mai lipsesc câteva camioane de pământ și 2 palme de asfalt. Maxim 2 luni de lucru. Dar Sorin Grindeanu nu vrea asta. Nu vrea să muncească, să monitorizeze constructorii, să se asigure că termenele sunt respectate și că proiectele sunt finalizate la timp. El e doar cu vorbele. Spunea în iulie ”mă aștept ca până la sfârșitul anului să se termine și drumul spre Jijila”. Compania de drumuri din subordine tocmai l-a contrazis: ”sunt șanse mici ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023

În 2 ani cu Grindeanu la Transporturi, CNAIR a abdicat de la principala misiune pentru care e plătită anual cu sute de milioane din banii românilor: să construiască drumuri rapid și de calitate. A ajuns să ne anunțe senin pe Facebook că șantiere 85% gata nu se termină nici de data asta, să mai așteptăm o tură. Dar să nu uităm să le plătim în continuare salariile. E inadmisibil! Domnule Grindeanu, drumul de legătură de la Jijila trebuie să se termine în 2023. Apucați-vă de treabă! Aveți mecanismele să mobilizați CNAIR și constructorii. Folosiți-le! Dacă nu sunteți în stare, lăsați pe altcineva !” -Horațiu Cosma.

Comentarii

 1. Cosma ăsta este la fel de pregătit precum Grindeanu. Habar nu au de meserie. Umbrărescu sa fie și nu poate termina până la sfârșitul anului. In mod ” normal ” lucrarea va fi terminată prin iunie anul viitor. Nu sunt făcute nici șanțurile de scurgere a apelor ( ori nu sunt prevăzute in proiect ? ).

 2. WeBuild e fostul Astaldi….aceleași metehne ale golanilor de italieni. Ce monitorizare?! Daca sar cu peșcheșul când cat și unde trebuie! Grindeanu…zici…dar tragi și apă după. O caterinca de politician.

 3. Cogerfarimpresit – acuzată de coruptie !
  Transformată in IMPREGILO . Acuzată de corupție !
  Cumpărată de SALINI și transformată in SALINI – IMPREGILO .
  ASTALDI intrată in insolvență si cumpărată de SALINI IMPREGILO.
  Pentru a șterge trecutul au adoptat un nume nou cu rezonanțe engleze WE BUILD !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *