Zăcământ esențial pentru baterii în România: licitația studiului de fezabilitate pentru exploatarea grafitului a fost câștigată de Roland Berger

Salrom
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat în această dimineață că licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom, iar câștigătorul licitației este consultantul german Roland Berger.
„România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenții sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor și a panourilor solare folosesc grafenul, care se obține din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România. Iată că România poate face și produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susținute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel și fel de șefi care nu și-ar găsi de muncă în nicio companie privată”, a scris Năsui pe Facebook.
Potrivit ministrului Economiei, conform ultimelor prospecțiuni, zăcământul din în cele două exploatații din zona Baia de Fier, Cătălinu și Ungurelașu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE.
În condițiile în care mașinile electrice devin din ce în ce mai importante, producția de baterii câștigă și ea teren, iar țările care au rezerve de materii prime pentru producția de baterii pot deveni puncte de interes pe harta globală.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *