Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, despre proiectul Legii 5G: „Este un proiect foarte corect / Mă voi implica să fie votat”

kelemen-hunor-ludovic-orban-dan-barna

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă susţine proiectul Legii 5G, iar el se va implica să fie votat, transmite News.ro. Acesta a mai precizat că nu au existat puncte divergente în cadrul coaliţiei de guvernare despre Legea 5G. Orban a făcut referire și la demersurile ministrului Economiei, Claudiu Năsui, și a spus că acesta ar fi trebuit să își exprime punctele de vedere în cadrul Guvernului. Orban a precizat că formaţiunea susţine acest proiect de lege, iar el se va implica să fie votat.

”Este de competenţa ministrului Economiei să se adreseze Parlamentului pe o propunere, un proiect de lege al Guvernului care a fost trimis spre dezbaterea Parlamentului. Dacă avea de exprimat un punct de vedere, trebuia să îl exprime în cursul procesului de avizare în cadrul Guvernului. Din punctul meu de vedere, proiectul de lege privitor la condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru a putea participa la livrarea serviciilor în cadrul sistemului 5G este un proiect foarte corect pe care noi îl susţinem şi, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, mă voi implica să fie votat”, a declarat Ludovic Orban, duminică.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că întreaga coaliţie de guvernare şi-a exprimat un punct de vedere favorabil în privinţa proiectului de lege 5G în ansamblul său. ”Nu a fost nicio discuţie în coaliţie privitor la proiectul de lege în ansamblu şi evident, coaliţia şi-a exprimat un punct de vedere favorabil. Nici ministrul Economiei Năsui nu a pledat în acea scrisoare să nu fie votat proiectul de lege al Guvernului, s-a referit la o procedură care ţine de acordul Comisiei Europene, de notificare a CE privitor la proiectul de lege. Din punctul meu de vedere este suficientă o informare, iar trendul european este în această direcţie”, a mai precizat Orban.
Vicepremierul Dan Barna a afirmat, vineri, că ”este o susţinere solidară şi aliniată a iniţiativei la nivelul Guvernului, nu este nicio notă disonantă”, referindu-se la Legea 5 G. Vicepremierul a precizat că amânarea care a intervenit în adoptarea legii a fost clarificată, fiind vorba despre o chestiune tehnică.
Amintim că Ministerul Economiei a solicitat amânarea procedurii parlamentare de adoptare a Legii 5G, printr-o adresă trimisă către președintele Senatului, Anca Dragu, în contextul în care Senatul este cameră decizională pentru proiect, arată documentul obținut de Economedia.ro. Premierul Florin Cîțu a fost întrebat joi de ziariști cum comentează inițiativa ministrului USR. „Mă surprinde o astfel de decizie. Nu știam că a luat o astfel de decizie”, a răspuns Cîțu. Ulterior, ministrul Claudiu Năsui a transmis un mesaj de susținere pentru legea 5G. „Am vorbit cu premierul, susținem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament”, a declarat acesta.

Comentarii

 1. Multe legi stau in sertar.
  Marele specialist de la Munca a trimis Parlamentului niste legi care asteapta.
  Sunt Pensionarii Căpusă din Primarii, Prefecturi, Cons. Judetene care au 70 – 75 de ani si asteapta cu nerabdare iesirea la pensie de 15 ani.
  Cumulează Salar Baban de Bugetar cu Pensie Recalculata Anual!
  Unii sunt in familie in Primărie!
  Un mosulica de 74 de ani încasează spor de calculator fara sa stie de ce iar in Sat sunt 20 de tineri care stiu la calculator dar nu pot de Nemuritor!

  Legea asta spre exemplu Tov. Orban produce efecte sociale rapida si asteptate in constientul sau subconștientul public.

  Aparatul birocratic al statului se poate primeni si societatea evolua!

  5G o iesi când o iesi!
  Implicati-va unde cer vremurile!
  Sa iasă Romania din Iobagia birocratică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.