Claudiu Năsui revine cu precizări pe tema 5G: „Susținem fără echivoc legea trimisă de Guvern în Parlament”

Claudiu Nasui

“Susținem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament”, este noul mesaj al Ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe. Declarația vine în contextul în care premierul Florin Cîțu s-a declarat surprins de inițiativa colegului de guvern, Claudiu Năsui, care a cerut Parlamentului să amâne dezbaterea proiectului Legii pentru rețelele 5G. Asta în ciuda faptului că textul a fost adoptat de guvern și agreat în cadrul coaliției.

“Am vorbit cu premierul, susținem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament”, a declarat ulterior Năsui.

“Am primit precizări din parte Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct național de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct național de contact, suntem obligați, dacă primim comunicări de la CE, să transmite mai departe instituțiilor relevante. Comisia Europeană a trimis ministerului precizări în care sublinia că România pregătește o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conține reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privința lor. În urma unei analize la nivelul guvernului conform căreia actul normativ nu se supune procedurii de notificare, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe”, a declarat Năsui. Trimiterea notificării de către Minister nu schimbă cu nimic susținerea legislației privind 5G în România, a mai subliniat acesta. “Este o chestiune tehnică de comunicare cu Comisia”, a completat ministrul.

Precizările lui Năsui vin după ce el a cerut Parlamentului să amâne dezbaterea proiectului Legii pentru rețelele 5G, în ciuda faptului că textul a fost adoptat de guvern și agreat în cadrul coaliției. O decizie care l-a „surprins” pe premierul Florin Cîțu, care spune că nu a știut nimic despre inițiativa colegului său de guvern.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat joi de ziariști cum comentează inițiativa ministrului USR. „Mă surprinde o astfel de decizie. Nu știam că a luat o astfel de decizie”, a răspuns Cîțu.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *