Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a procesat în ultimele cinci luni cereri de 5 miliarde de euro aferente unor programe europene. Câciu: “Vom avea o rată de absorbtie de 92%”

euro, moneda, bancnote, bani Sursa foto: Dreamstime

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a procesat în ultimele cinci luni peste 18.800 de cereri de prefinantare/ plată/ rambursare cu o valoare de aproximativ 5 miliarde euro aferente programelor operaționale 2014-2020, a transmis ministrul de resort, Adrian Câciu, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Peste 2,2 miliarde euro au fost rambursate de către Comisia Europeană în această perioadă si alte 2 miliarde euro sunt în curs de rambursare. “Cu aceste sume vom avea o rată de absorbtie de 92%.
Urmează ca, în lunile noiembrie și decembrie să depunem cereri de rambusare la Comisia Europeana de înca 1,5 miliarde euro care vor adăuga, la momentul încasării banilor de către România, la absorbția mai sus amintită. Fondurile europene reprezintă cea mai importantă sursă de finanțare pentru economia și infrastructura României”, a adăugat Câciu.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *