Nicușor Dan spune că a terminat analiza privind nou PUG: O să avem zone în Bucureşti care sunt insuficient reglementate

Redacția iul. 11, 2022 1 comentarii
bucuresti blocuri locuinte

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că a fost încheiată analiza juridică legată de noul Plan Urbanistic General, municipalitatea fiind într-o relaţie contractuală cu consorţiul condus de Universitatea de Arhitectură. El a menţionat că şi după realizarea acestui Plan Urbanistic General, vor fi zone în Bucureşti insuficient reglementate, scrie News.ro.

„În ceea ce priveşte noul Planul Urbanistic General, am terminat analiza juridică, suntem în relaţie contractuală cu consorţiul condus de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism. Am avut deja nişte întâlniri cu domniile lor pentru a face calendarul studiilor pe care să le comandăm în perioada următoare. Pe ceea ce înseamnă dezvoltare urbană până la…pentru că cumva se induce ideea că singura problemă în dezvoltarea urbană a Bucureştiului este Planul Urbanistic General. Nu, e bine să avem un Plan Urbanistic General care să dea o direcţie, însă, şi acum, până la acel Plan Urbanistic General şi după acel Plan Urbanistic General, o să avem zone în Bucureşti care sunt insuficient reglementate de Planul Urbanistic General şi cel vechi şi cel nou”, a declarat Nicuşor Dan, luni, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că soluţia este ca autoritatea locală să vină cu planuri urbanistice zonale. „Atunci soluţia este ca autoritatea locală să aibă iniţiativa să dezvolte planuri urbanistice zonale pe suprafeţe mai mari, în general, suprafeţele fostelor zone industriale care sunt în interiorul oraşelor şi alte zone care, pe măsură ce oraşul s-a extins, au devenit de dezvoltate. În acest sens am constituit în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Zona Metropolitana Bucuresti o structură de urbanism care să fie în dialog cu dezvoltatorii şi care să elaboreze temele de proiecte pe aceste dezvoltări de zone, numai că o analiză urbană serioasă durează, mai ales când tu nu ai datele de bază. De exemplu, care este raportul între reţeaua de şcoli, unde sunt şcoli şi unde ai densităţi de populaţie şi unde trebuie să mai aduci unităţi şcolare”, a explicat Nicuşor Dan.
El a mai precizat că elaborarea Planului Urbanistic General durează un an şi jumătate din acest moment, menţionând că apoi urmează faza de avizare din partea a 30 de instituţii centrale.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *