Premierul Marcel Ciolacu: Nu renunț la nicio reformă și îmi asum răspunderea pe măsurile fiscale. Sunt convins că Comisia va recunoaște eforturile financiare depuse de România pentru Ucraina și Republica Moldova și vom ajunge la o soluție justă pentru cadrul fiscal

Marcel Ciolacu Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în deschiderea ședinței de Guvern, că va merge la Bruxelles pentru a discuta măsurile fiscale și PNRR cu Comisia Europeană și că nu va renunța la nicio reformă, urmând să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, premierul invocând în același timp faptul că România a depus eforturi financiare pentru Ucraina și Republica Moldova în acest an, în contextul în care Guvernul vrea să agreeze cu Comisia Europeană un deficit bugetar mai mare decât cel asumat anterior.

Principalele declarații:

  • Trebuie să depășim toate aceste situații complicate și să ducem România înainte. Drumul țării înseamnă azi calea reformelor prevăzute în PNRR, cu care modernizăm administrația și investim miliarde de euro în transport, energie, educație, sănătate, agricultură, digitalizare.
  • După-amiază voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu oficialii europeni pentru a discuta câteva decizii esențiale, pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe.
  • Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat
  • Încheiem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului RePowerEU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul 3 și vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României.
  • Azi vreau împreună cu tot cabinetul să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune cererea de plată numărul 3.
  • Așa cum am anunțat în ședința de Guvern trecută, pentru asta sunt dispus să-mi depun pe masă mandatul de preemier și să-mi asum răspunderea alături de Guvern pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană.
  • În același timp, însă, în spiritul solidarității europene, sunt absolut convins – și există deja semnale, după ărezența celor 3 miniștri la Bruxelles – că și Comisia Europeană va recunoaște eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și a Reoublicii Moldova.
  • Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluția justă pentru ca acest cadru fiscal-bugetar stabilit pentru 2023, 2024 și 2025 să fie actualizat ținând cont de acest realități.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Aplică imediat și integral recomandările Consiliului Fiscal și ale BNR.
    Așa veți rezolva problema deficitului bugetar . Nu mai inventați tot felul de programe .Deja au trecut câteva luni bune și situația se degradează.
    Declarați STARE DE URGENȚĂ BUGETARĂ !

  2. Tăiați pensiile speciale,salariile nesimțite,treceți la de la un
    complectul de judecată cu 3- 5 judecatori la sistemul american .Unde nu poate fi vorba de trădare și neadevăr.
    Jurați nu pot fi cumpărați că judecătorii actuali.Desfiintati ,dați afară fosilele de la ccr..
    Găsiți al ceva.Politicieni sa fie plătiți după orele efectuate și prezența,nu după numele de deputat și senator.Limitat
    participare politicienilor la una maxim doua CA și nu la 4-5-6 că și acum.

  3. Mai degraba Romania a beneficiat de pe urma sutelor de mii de ucrainieni care au venit si au cumparat, au inchiriat, au zburat din Romania. Si graul cred ca aduce o gramada de bani porturilor romanesti.
    Dar ce conteaza, jucam alba-neagra cu UE: uite sub cana ca anulam pensiile speciale, nu mai e sub cana.

  4. 1. Taiati pensiile speciale
    2. Reduceti salariile nesimtite pe care multi bugetari le au in mod total nejustificat
    3. Puteti multinationalele la plata, au sute de milioane de euro profit, dar din pix le fac ca fiind mereu pe minus….si ar trebuii sa fie un semn de intrebare pentru voi, “cum de nu falimenteaza? Cum de se extind daca sunt mereu pe minus?”
    4. Desfiintati CCR, pentru ca CCR lucreaza numai pentru cei cu pensii speciale ( hoti mai pe scurt)
    5. Romania are nevoie de cateva sute de parlamentari in parlamentul Romaniei? Nu prea cred, dar stiu ca sunt bugetari cu salarii mari + alte multe beneficii decontate de stat, asa ca trimiteti la plimbare din ei ca sunt prea multi si sunt si total incompetenti.
    6. Sub nici o forma nu mai bagati mana in buzunarele cetatenilor de rand, pentru ca atunci se va creea un blocaj economic major
    ( populatia va incepe ca cheltuiasca mai mutin ca sa supravietuiasca, banul nu mai circula si uite asa se duce totul de rapa.) In cazul in care sunteti chiori, va spun eu, LEUL NU MAI ARE PUTERE DE CUMPARARE, LEUL NU MAI ARE VALOAREA PE CARE O AVEA ACUM 4-5 ANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *