Prima inaugurare din 2024: Drumul Expres Oradea-Borș II se deschide joi, la ora 15 00, anunță șeful CNAIR, Cristian Pistol

Drum Expres Oradea Borș 2

Drumul Expres Oradea -Borș II, legătura Oradiei la Autostrada Transilvania A 3 va fi deschis joi, la ora 15 00 anunță directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Este prima inaugurare din 2024 și primul Drum Expres din Transilvania, șoseaua de mare viteză pe care a construit-o Strabag urmând să fie inaugurată cu aproape o lună înainte de termen.

,,Mâine la ora 15.00 se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea și A 3 (Autostrada Transilvania)!

Construcția celor 19 km ai acestui drum a fost finanțată prin POIM !
În viitor acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad-Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică” a transmis Pistol.
Acest proiect a cuprins execuția a:
18,96 km lungime traseu, între sensul giratoriu Calea Sîntandrei și Biharia
3 noduri rutiere
 9 pasaje
 3 poduri
– 31 podețe
Valoarea contractului este de 670 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile dedicate dezvoltării infrastructurii rutiere, anunța marți, la recepția lucrărilor, secretarul de stat în Ministerul Transporurilor, Ionel Scrioșteanu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *