Primarul Timișoarei, despre despre o eventuală economie la energia electrică de pe domeniul public: Preţul acesteia s-ar putea dubla, după ce expiră contractul existent/ Guvernul va trebui să decidă dacă va menţine un nivel de plafonare

Redacția aug. 30, 2022 0 comentarii
energie electrica

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, s-a referit, marţi, la o eventuală economie la energia electrică de pe domeniul public, el precizând că preţul acesteia s-ar putea dubla, după ce expiră contractul existent. Fritz a mai declarat că Guvernul ar trebui sa decidă dacă va menţine sau nu plafonarea, în caz contrar inclusiv trasportul public va fi în pericol, scrie News.ro.

Întrebat dacă Primăria Timişoara va face economie la electricitate, aşa cum s-a întâmplat în cazul Aradului şi Hunedoarei, primarul Dominic Fritz a explicat că întreruperea iluminatului arhitectural al unor clădiri ar fi doar un exerciţiu de imagine.
„Deocamdată avem cam 900.000 de lei lunar pentru iluminatul public. Iluminatul pentru nişte clădiri de patrimoniu e doar o foarte mică parte, de aceea ar fi mai degrabă o acţiune simbolică. Problema e că nu mai găsim un furnizor de energie. Nici Spitalul Victor Babeş nu mai găseşte pe bursă, au făcut şi ei licitaţie, nu a venit niciun ofertant. La primărie nu vrea nimeni să încheie un contract cu noi şi asta înseamnă că trebuie să trecem pe furnizor de ultimă instanţă unde, deocamdată, încă, preţul este plafonat la 1.000”, a declarat Dominic Fritz.
Edilul din Timişoara a mai adăugat că Guvernul va trebui să decidă dacă menţine sau nu plafonarea preţurilor la energie.
„Încă avem un contract existent, dar în viitor va fi dublu, iar preţurile pe piaţă sunt şi la 3000-4000 şi deci Guvernul va trebui să decidă dacă va menţine un nivel de plafonare pentru că dacă nu, atunci cu adevărat suntem nu doar noi ca primărie, inclusiv transportul în comun, în pericol”, a declarat Fritz.
În prezent, conform contractului în vigoare, Timişoara plăteşte 500 lei/megawatt.
Recent, municipiul Arad a anunţat că va reduce furnizarea energiei electrice pe domeniul public, în sensul că becurile vor aprinse cu o oră mai târziu şi vor fi stinse cu o oră mai devreme. De asemenea, luni, Primăria Hunedoara a anunţat că va întrerupe iluminatul stradal, pe timp de noapte, pe mai multe artere şi va stinge luminile de pe mai multe clădiri din oraş, inclusiv de pe Castelul Corvinilor.

Sursa foto: ACUE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *