Romgaz anunță rezilierea contractului pentru centrala termoelectrică de la Iernut, din cauza nerespectării termenului de construcție

G4Media iun. 18, 2021 0 comentarii
CTE Iernut

Compania Romgaz a anunțat vineri rezilierea contractului pentru construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, la Iernut, motivul invocat fiind nefinalizarea în termen a lucrărilor, potrivit unei informări transmise Bursei de Valori București (BVB).

Executanții lucrării sunt Duro Felguera S.A. si Romelectro S.A..

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 și art. 234 alin. (1), din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informează acționarii și investitorii asupra faptului că, începând cu dată de 17 iunie 2021, Contractul de lucrări nr. 13384/2016, având că obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, a încetat prin reziliere, motivat de nefinalizarea în termen, de către Executant, a lucrărilor de construcții și punere în funcțiune a obiectivului de investiții. Rezilierea Contractului de lucrări nr. 13384/2016, începând cu dată de 17 iunie 2021, a intervenit ca urmare a împlinirii termenului de suspendare a notificării de reziliere, fără ca părțile să fi ajuns la agrearea unei soluții care să asigure finalizarea și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, în termen cât mai scurt posibil”, precizează raportul transmis de Romgaz către BVB.

Sursa foto: Romgaz / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *